Landinformatie

Vietnam

vietnam-hochiminh-vrouwen-tempel-thailandtravel

Vietnam

Vietnam officieel de Socialistische Republiek Vietnam, heeft een oppervlakte van 332.000 km². Qua grootte is Vietnam vergelijkbaar met Italië. Het langgerekte Vietnam is ruim 1650 kilometer lang en in het centrale deel slechts 50 kilometer breed. Vietnam is absoluut één van de meest fascinerende bestemmingen van Azië. U vindt er een schitterende natuur met prachtige berggebieden, schitterend heuvellandschap en vlakke rivierdelta's en eindeloze rijstvelden, prachtige stranden, baaien en kristalhelder water. Driekwart van Vietnam bestaat uit bergen en heuvels. In het noordwesten vlakbij Sapa ligt de hoogste berg (3000m hoog.) Vietnam wordt van Thailand gescheiden door Laos en Cambodja en grenst aan China. Het land is overwegend Boeddhistisch en kent vele toeristische trekpleisters als de steden Hanoi en Ho Chi Minh City (voormalig Saigon), de prachtige Halong Bay, de stranden van Danang, de machtige Mekong-delta en de tempels, paleizen en koningsgraven bij Hué. Op cultureel gebied heeft Vietnam met haar 4000 jaren oude geschiedenis en een rijk koloniaal verleden veel te bieden. In het noorden wonen bergstammen nog op een primitieve wijze. Deze gebieden vormen een schril contrast met bruisende en moderne Ho Chi Minh.
De voertaal is Vietnamees, een toontaal met verschillende dialecten en een eenvoudige grammatica. Steeds meer Vietnamezen spreken Engels, vooral in de toeristische gebieden. Ouderen spreken soms Frans. De bergvolken hebben hun eigen talen.

Vanwege de langgerekte vorm van Vietnam kent het land een divers klimaat. Het zuiden is echt tropisch met twee seizoenen: een droge en een regentijd. Het noorden is subtropisch en kent meerdere seizoenen. In januari en december kan het in het uiterste noorden soms zelfs sneeuwen.

Vanwege de goede doorverbindingen vanuit Bangkok naar zowel Ho Chi Minh City (voormalig Saigon) als Hanoi is Vietnam prima te combineren met uw reis naar Thailand!

Hoofdstad: Hanoi
Aantal inwoners: 90 miljoen
Oppervlakte: 332.000 km2
Taal: Vietnamees, Engels, Thais, Chinees, Khmer, Frans etc
Klimaat: Subtropisch
Religie: divers
Tijd: In Vietnam is het 6 uur later dan in Nederland. In onze zomertijd is het 5 uur later.
Regeringsvorm: Republiek
Munteenheid: Vietnamese Dong (VND)
Elektriciteit: 220V

 

Bekijk rondreizen Vietnam

Neem contact op