Streekinformatie

Koh Phi Phi

phi-phi-eiland-thailandtravel

Informatie Koh Phi Phi

Het paradijselijke Koh Phi Phi is gelegen in het zuiden van Thailand op korte afstand van Phuket en Krabi. Feitelijk bestaat Koh Phi Phi uit meerdere eilanden waar van Phi Phi Don en het onbewoonde Phi Phi Ley de bekendste zijn. Phi Phi Don is misschien één van Thailands bekendste foto-objecten. Het eiland heeft een beetje de vorm van een zandloper en bestaat eigenlijk uit twee eilanden die met elkaar verbonden worden door een smalle strook vlak land. 

Koh Phi Phi werd in 1999 door de film ‘The Beach’ met Leonardo Dicaprio nóg populairder.

Door de Tsunami werd het eiland in december 2004 ernstig getroffen maar werd daarna in korte tijd volledig herbouwd.

 

Hoe komt u op Koh Phi Phi?

U bereikt Koh Phi Phi per ferry of speedboot vanaf o.a. Phuket, Krabi en Koh Lanta. De meeste boten leggen aan in Ao Ton Sai. Hier ligt tevens het centrum van het eiland: het drukke maar altijd gezellige Ton Sai Village met ontelbare restaurants, winkels en bars.

Er is geen vervoer op Koh Phi Phi, behalve enkele brommers die worden gebruikt voor lokaal transport. Indien u verblijft te Ton Sai Village wordt u meestal opgewacht bij de pier door het hotel en vervolgens begeleid naar uw hotel.

Voor de noordelijke stranden: voor verblijf in de 4 en 5 sterren resorts kunt u vooraf één van de hotelspeedboten boeken die u direct naar het resort brengt. Tevens gaat er eens per dag een ferry naar het strand van Laemtong (ideaal voor bijv. het Phi Phi Natural Resort).

 

Waar verblijven op Koh Phi Phi?

In het centrum van Phi Phi Don, Ton Sai Village, verblijven de meeste backpackers maar er zijn hier ook enkele goede hotels, zoals Phi Phi Harbour View en Phi Phi Island Cabana.

Voor de rustzoekers is het raadzaam om in het noordelijke deel van Koh Phi Phi te verblijven zoals aan het strand van Laemtong en Loh Bagao (met keuze uit 3 sterren hotels (Phi Phi Natural Resort) en 4 tot 5 sterren resorts (Holiday Inn Resort, SAii Phi Phi Island Village Resort en Zeavola Resort).


Klimaat Phi Phi eilanden

De beste reistijd voor de Phi Phi eilanden zijn de maanden januari t/m mei. In deze periode is het er warm en valt er weinig neerslag. In de maanden juni t/ december is er kans op meer regen en wind waarbij de meeste buien meestal in de namiddag en avond vallen. De temperatuur ligt dan nog altijd rond de 30 graden. Lange periodes met droge dagen en zon komt echter ook veel voor tijdens de regentijd. Voordeel van de regentijd is dat het er minder druk is én de hotels goedkoper zijn.

 

Bezienswaardigheden Phi Phi eilanden

Koh Phi Phi Don

Phi Phi Don is het grootste van de eilanden in de Ko Phi Phi-archipel. Het centrum van het eiland is het altijd bruisende Ton Sai Village, vol met bars, winkels, duikscholen en restaurants.

Een flinke hike naar het Koh Phi Phi viewpoint mag hier niet ontbreken. Dit punt ligt bijna 200 meter boven de zeespiegel en het uitzicht is dan ook echt onvergetelijk.

Koh Phi Phi Ley

Het streng beschermde en onbewoonde Phi Phi Lei is bekend van de film ‘The Beach’ waar onder meer Leonardo DiCaprio in acteerde. In de film omarmt een groep toeristen het strand als nieuwe woonplaats. Op Phi Phi Ley vind je de beroemde Maya Bay en de door indrukwekkende kliffen omringde Phi-Leh Lagoon, allebei per boot bereikbaar.

Let op: voor een herstel van de natuur heeft de Thaise overheid in oktober 2018 besloten de toegang tot Maya Bay voor onbepaalde tijd te sluiten.

Duiken en snorkelen Phi Phi eilanden

De wateren rondom de Phi Phi eilanden zijn uitermate geschikt om te duiken en te snorkelen. Het water is er enorm helder en het wemelt er van de kleurrijke vissen.

Berg- en rotsbeklimmen op Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is een ideale bestemming om te gaan rockclimben. Beklim de stijle kliffen en geniet bovenaan van het prachtige uitzicht. De mooiste plekken om te klimmen zijn de Ton Sai Tower en Hin Taak.

Te boeken via uw hotel of een lokaal reisbureau in Ton Sai Village.


Bamboo Island & Mosquito Island

Deze eilanden zijn te bezoeken per tour of huur een privé longtailboot.

Bamboo Island heeft een prachtige wit strand met een adembenemend uitzicht. Links van Bamboo Island ligt Mosquito Island waar enorme kalksteenkliffen boven het eiland uitsteken.  U kunt hier prachtig snorkelen.

Neem contact op