Streekinformatie

Bangkok & omgeving

bangkok-zonsondergang-rivier-skyline-thailandtravel

Bangkok & omgeving

De Ping en de Nan, twee grote rivieren in het noorden, komen samen en vormen de Chao Phraya. Aan deze brede rivier ligt de wereldstad Bangkok. Vanaf 1782 is Bangkok de hoofdstad van Thailand. Vele kanalen (klongs) doorsnijden de stad en vormen de levensaders. Bangkok bestaat uit diverse wijken, waarvan de oude stad, Chinatown, Dusit, de moderne stad, en Thon Buri de belangrijkste zijn.

Bezienswaardigheden in Bangkok & omgeving

Bangkok

De Ping en de Nan, twee grote rivieren in het noorden, komen samen en vormen de Chao Phraya. Aan deze brede rivier ligt de wereldstad Bangkok. Vanaf 1782 is Bangkok de hoofdstad van Thailand. Vele kanalen (klongs) doorsnijden de stad en vormen de levensaders. Bangkok bestaat uit diverse wijken, waarvan de oude stad, Chinatown, Dusit, de moderne stad, en Thon Buri de belangrijkste zijn.
In de oude stad staat het Grand Palace en Wat Pho.
Chinatown is een van de meest sfeervolle gedeeltes van Bangkok. Hier is het altijd een drukte van jewelste met veel verkeer, allerlei markten, felle kleuren en doordringende geuren.
De wijk Dusit is het centrum van de Thaise ambtenarij en is een betrekkelijk rustige wijk.
De moderne stad is een zakenwijk die al in de 19e eeuw is ontstaan. Overdag is dit het domein van de zakenlui, maar als de avond valt vormt het noordelijke deel het bekendste uitgaansgebied van de stad. Hier wordt de beroemde nachtmarkt Patpong gehouden.
Thon Buri ligt aan de westoever van de Chao Phraya en was vroeger de hoofdstad van Thailand. De wijk vormt een ingewikkeld doolhof van kanalen, huizen op palen, tempeltjes en drijvende winkels. Het museum van de rijkelijk gedecoreerde koninkijke sloepen staat in deze wijk. Ook vindt u hier de Wat Arun, een in het oog springende tempel.

Buiten het centrum van Bangkok loopt de Sukhumvit Road. Dit is een kilometerslange weg vol winkels, galerijen, restaurants en musea. Buiten Bangkok loop de Sukhumvit Road helemaal door tot de Cambodjaanse grens.

Op enige afstand van Bangkok ligt de drijvende markt van Damnern Saduak. In tegenstelling tot de toeristische drijvende markten in Bangkok is dit nog een authentieke markt. De markt ligt in een doolhof van smalle klongs. De houten bootjes worden bemand door voornamelijk vrouwelijke kooplui in traditionele kleding. U kunt de markt het beste per boot verkennen. Kijk op onze excursie-pagina voor de mogelijkheden.


Grand Palace

In Bangkok zijn er vele bezienswaardigheden. De belangrijkste is het Grand Palace. Dit was tot 1946 de officiële residentie van de Thaise koning. In het Grand Palace staat onder andere de beroemde smaragden Boeddha, een heilig Boeddhabeeld wat een grote rol speelt in vele rituelen. Hiernaast vindt u in het Grand Palace verschillende tempels, prachtige tuinen en de typisch Thaise architectuur.
Een andere bezienswaardigheid is het Nationaal Museum. Dit museum herbergt de grootste en compleetste collectie kunst van Zuidoost-Azië. Het is tevens een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Thaise kunst, kunstnijverheid en geschiedenis.


Wat Pho

Wat Pho is de oudste en grootste tempel van Bangkok én tegelijkertijd het voornaamste centrum voor openbaar onderwijs. In dit tempelcomplex ligt de befaamde liggende Boeddha. Naast de vele bezienswaardigheden en musea biedt Bangkok ook veel vertier. De nachtmarkt Patpong is een toeristische trekpleister. Hier vindt u talloze kraampjes, restaurantjes, bars en uitgaansgelegenheden. Ook de weekendmarkt, een doolhof met meer dan 5000 marktkraampjes, is het bezoeken zeker waard.


Wat Arun

Wat Arun is genoemd naar Aruna, de indiase god van de dageraad. Volgens de legende bouwde koning Taksin nadat Ayutthaya geplunderd was het plaatselijke tempeltje uit tot het huidige Wat Arun. Lange tijd heeft hier dan ook de befaamde Smaragden Boeddha gestaan. De tempel is gebouwd in de typische Khmer-architectuur.


Ayutthaya

Ayutthaya was een van de belangrijkste handelscentra in Azië in de 16e en 17e eeuw. In de 16e eeuw troffen Portugese handelaren een stad aan, doorsneden door door grachten vol schitterende boten. In de 17e vestigden de Hollanders er diverse handelsposten. Later werd de stad volledig verwoest door een binnenvallend Birmees leger. Tegenwoordig vormen de ruines een interessante excursie voor toeristen.


Sangkhlaburi

In Sangkhlaburi vindt u een markt waar werkelijk alles te koop is. De grootste attractie van dit stadje is echter zijn schitterende locatie aan het stuwmeer. Dit meer is ontstaan toen men een dam bouwde in de Khwae Noi-rivier. Hier en daar komen er nog resten van oude dorpjes en bomen boven het water uit. Ook de 'Drie Pagodenpas' op de grens van Thailand en Birma is de moeite van het bezichtigen waard.


River Kwai Bridge

De provincie Kanchanaburi is vooral bekend vanwege de beruchte Birma-spoorlijn die hier in de tweede wereldoorlog door krijgsgevangenen werd aangelegd. Hier vindt u dan ook de beroemde Bridge over River Kwai. Ook de hellfire pas is een populaire dagtrip voor toeristen. Hier vindt u een ere-begraafplaats en het JEATH-museum over de spoorlijn.

Naast deze bezienswaardigheden biedt de provincie Kanchanaburi ook een schitterende natuur, olifantenkampen, grotten en traditionele Mon-dorpjes. De rivier is ook uitermate geschikt voor rafting en kanoën, wat dan ook veel gedaan wordt. Kijk op onze excursie- en tours-pagina voor de vele mogelijkheden om dit interessante deel van Thailand te bekijken.

Neem contact op