Streekinformatie

Koh Chang

koh-chang-thailandtravel

Koh Chang

Koh Chang is een bergachtig eiland dat samen met 50 kleinere eilandjes een nationaal park vormt. Omdat het toerisme hier nog niet zo ontwikkeld is vindt u hier nog een prachtige natuur, verlaten stranden en baaien. Vanuit Koh Chang zijn er ook diverse leuke excursies te ondernemen. Ga snorkelen per speedboat, zwemmen met dolfijnen of maak een safari door het ruige binnenland.


Bezienswaardigheden in Koh Chang

Koh Chang

Koh Chang is een bergachtig eiland en is de grootste van 50 eilanden die samen het nationaal zeepark Koh Chang vormen. Dit is een park van 650 vierkante kilometer. Hiervan is tweederde zee. Het ruige binnenland is vrij moeilijk te begaan. Langs de kust loopt een goede weg, die onlangs in aangelegd. Het toerisme op Koh Chang staat nog in de kinderschoenen. Hierdoor heeft u geen last van het massatoerisme. Op Koh Chang vindt u voornamelijk wat luxere hotels. Omdat het toerisme maar langzaam toeneemt, vormt de visserij nog altijd de belangrijkste bron van inkomsten voor de plaatselijke bevolking. De mooiste stranden van Koh Chang vindt u aan de westkust. Hier ligt ook Hat Sai Khao, het drukste strand waar ook diverse boottochten, duik- en snorkeltrips starten. Hat Khlong Prao is een mooi en rustig strand wat iets zuidelijker ligt. Helemaal te zuiden, in een beschutte baai, ligt het adembenemend mooie Ao Bang Bao.


Bezienswaardigheden

Tot de bezienswaardigheden van Koh Chang behoren twee schitterende watervallen, de Than Mayom-waterval en de Khlong Phlu-waterval. Vanaf de eerste heeft u tevens een prachtig uitzicht over het eiland.
Voor de kust van Koh Chang liggen diverse eilandjes waar u kunt duiken of snorkelen. Ook is hier een grote verscheidenheid aan hard en zacht koraal te zien. Een mooie gelegenheid om dit te ervaren is de snorkeltour Koh Chang en deze dagexcursie is een mooie aanvulling op uw reis op Koh Chang.
Koh Khut is een eiland wat net buiten het park ligt. Ook hier vindt u prachtige stranden en adembenemende watervallen. Koh Wai is een populaire visstek.

Neem contact op