Streekinformatie

Pattaya & omgeving

pattaya-beach-strand-thailandtravel

Pattaya & omgeving

Pattaya is een van de populairste en drukste badplaatsen van Thailand. U vindt hier prachtige stranden, veel winkels, restaurantjes etc. Het aangrenzende Jomtien is wat rustiger en daardoor vooral geschikt voor gezinnen. In de omgeving zijn talloze leuke uitjes te maken zoals het olifantendorp, het tijgerpark en het koraaleiland Koh Larn.

Bezienswaardigheden in Pattaya & omgeving


Pattaya/Jomtien

Aan de oostelijke golfkust van Thailand ligt Pattaya. Pattaya is een van de bekendste badplaatsen van Thailand. Zowel de toeristen als de Thai zelf trekken er graag heen in de vakanties. Direct ten zuiden van Pattaya ligt Jomtien. Hier vindt u de beste watersportmogelijkheden van het land.


De omgeving van Pattaya

De streek rond Pattaya is vol tegenstellingen. Drukke toeristische badplaatsen worden afgewisseld door schilderachtige ongerepte eilanden. U vindt landinwaarts vindt u regenwouden, charmante traditionele dorpjes en stadjes, watervallen, grotten en een rijke flora & fauna. Rond Pattaya zijn er dan ook vele leuke en interessante excursies te ondernemen. Kijk op onze excursie-pagina voor een overzicht van alle mogelijkheden. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de The Sanctuary Of Truth, een schitterende houten tempel in het noorden van Pattaya. Voor een mooi uitzicht over de baai van Pattaya is een bezoek aan Phra Tamnak mountain viewpoint ook de moeite waard. De vismarkt in Naklua de Lanpho Nakluea Market is ook een leuke bezienswaardigheid, allerlei verse soorten vis voor een scherpe prijs.

Pattaya is vanuit Bangkok makkelijk te bereiken. De transfer naar Pattaya per auto duurt vanaf Bangkok Airport ongeveer 2,5 uur. Een andere mogelijkheid is de trein. Twee maal per dag vertrekt er vanuit Bangkok een trein naar Si Racha en Pattaya. Komt u aan op Bangkok Suvarnabhumi airport dan is er een goedkope busverbinding naar Pattaya en deze stopt op verschillende haltes in Pattaya en uiteindelijk eindstation Jomtien. Bustickets koopt u op het vliegveld op Level 1(verdieping 1) voor ongeveer 130 THB. 


Koh Samet

Koh Samet is een paradijselijk tropisch eiland met hagelwitte stranden en een kristalheldere zee. Hierdoor is het een populaire vakantiebestemming geworden. In 1981 is het eiland uitgeroepen tot Nationaal Park. Het eiland Koh Samet is slechts 6 km lang en op zijn breedst maximaal 3 km. Het grootste deel van het eiland is dan ook goed te voet bereikbaar. In de bossen op het eiland vindt u veel gekko's, hoornvogels en er zijn talloze wandelpaden. Vanaf het vissersdorp Na Dan gaat de boot naar het vasteland. Volgens de overlevering was dit gebied ooit het jachtterrein van zeerovers.

Ao Kui Na Nok en Ao Kui Na Nai zijn twee uitkijkpunten waarvandaan u respectievelijk van de prachtige zonsopkomst en zonsondergang kunt genieten.

Het eiland heeft verschillende schitterende stranden en vanaf de meeste van deze stranden varen er boten terug naar Na Dan. Hat Sai Kaeo is met zijn heldere, ondiepe water het drukst bezochte strand. Hier kunt u windsurfen, zwemmen en natuurlijk snorkelen. Aan de westkust is alleen Ao Prao (paradijsbaai) voor toeristen interessant. Dit strand ligt wat geïsoleerd en is daardoor minder bezocht. In het zuiden liggen de populaire stranden Ao Hin Khok, Ao Phai en Ao Nuan. Nog verder zuidwaarts zijn er minder toeristen. Bij Ao Kui vindt u gegarandeerd rust en schoonheid. Het mooiste koraal bevindt zich in de zuidpunt van het eiland. Een ideale plaats om te duiken of te snorkelen. Ook is het mogelijk op een boot te stappen om de omliggende eilandjes te ontdekken.

Neem contact op