Alle antwoorden op een rij

Veel gestelde vragen

grand-palace-in-bangkok-thailand-travel

Er komt heel wat kijken bij een verre reis naar Thailand en wij kunnen ons goed voorstellen dat u nog allerlei praktische en inhoudelijke vragen hebt. Hier vindt u vast een selectie van de meest gestelde vragen.

Reizen naar Thailand en het Coronavirus

Kan ik een reis naar Thailand boeken bij Thailand Travel op basis van de nieuwe regels die gelden in Thailand vanaf 11 januari 2022?

Ja, u kunt bij Thailand Travel een reis boeken naar Thailand op basis van de nieuwe regels die gelden vanaf 11 januari 2022. Voor Nederlanders en Belgen die volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 kunnen wij de Thailand Pass, de vliegtickets, de verplichte Covid-19 verzekering en de zogeheten Phuket Sandbox aanbieden. Ook een reis naar Thailand boeken onder de quarantaineregeling van 7 dagen kunnen wij u ook in voorzien indien u volledig bent gevaccineerd en voor niet gevaccineerden  geldt 10 dagen in quarantaine. Tussen de vertrekdatum en het aanvragen van de Thailand Pass hanteren wij een periode van minimaal 2 weken. Vanaf 11 januari 2022 zijn ook de gebieden Phang Nga, Krabi, Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan toegevoegd aan de Sandbox regeling.

Een reis naar Thailand onder Test & Go in de Thailand Pass ( Transfer, 1 nacht SHA+ hotel, PCR test) is voor nieuwe aanvragen vanaf 22 december 2021 tijdelijk stopgezet en zal voorlopig niet worden hervat.

Let op: Houd er rekening mee dat op dit moment het reisadvies voor Thailand code oranje en sommige gedeelten rood is en er in principe enkel noodzakelijke reizen wordt geadviseerd. Lees het reisadvies voor Thailand goed door op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/reizen/reisadvies .

Als in Thailand bij u een positieve besmetting met Covid-19 wordt geconstateerd volgt een verplichte ziekenhuisopname. Kosten zijn voor eigen rekening en hiervoor geldt de verplichte verzekering van minimaal 50.000 USD die moet zijn afgesloten voor vertrek en dit is een vereiste om naar Thailand te kunnen reizen.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Wat is op dit moment het voornaamste risico bij het maken van een reis naar en in Thailand tijdens de Covid-19 pandemie?

Het voornaamste risico bij het maken van een reis naar en in Thailand is dat u bij een PCR test positief wordt getest.
Indien u voor vertrek positief getest wordt mag u niet afreizen naar Thailand en zult u de reis moeten annuleren of uitstellen.
Ter plaatse in Thailand krijgt u 2 PCR testen. Indien u gebruik maakt van de Sandbox is de eerste test PCR test bij aankomst op de luchthaven. De uitslag ontvangt u vaak reeds binnen 12 uur. Bent u negatief getest dan kunt u uw reis vervolgen maar dient u nog wel een 2e test te ondergaan op dag 5-7.
Voor Bangkok worden de PCR testen afgenomen in uw hotel of in een lokaal ziekenhuis.

Bij een positieve PCR-test volgt verplichte opname in een ziekenhuis, ook als u geen klachten heeft.
Verder dient u momenteel ook een test te doen voor vertrek naar Nederland: een PCR test niet ouder dan 48 uur of een antigentest niet ouder dan 24 uur. Informeer vooraf welke voorwaarden de vliegmaatschappij hanteert, dit kan verschillen met het reisadvies van de overheid.

Belangrijk is om een goede Covid verzekering af te sluiten die een goede dekking heeft.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Zijn reeds uitgegeven Thailand Passen o.b.v. Test & Go nog geldig vanaf 22 december 2021?

Reeds goedgekeurde Thailand Passen blijven geldig na aankomst per 22 december 2021 onder de Test & Go regeling.

Nieuwe Thailand Pass aanvragen zijn vanaf 22 december 2021 vanaf 00.00 uur tot nader order gesloten voor alle nieuwe Test and Go- en Sandbox-applicaties (behalve Phuket Sandbox).

Voor alle aanvragers van de Thailand Pass gelden de volgende nieuwe maatregelen;
1. Aanvragers die hun Thailand Pass QR-code hebben ontvangen, kunnen Thailand binnenkomen volgens het schema dat ze hebben geregistreerd.
2. Aanvragers die zich hebben geregistreerd, maar hun QR-code niet hebben ontvangen, moeten wachten tot hun Thailand Pass wordt overwogen/goedgekeurd. Na goedkeuring kunnen ze Thailand binnenkomen volgens het schema dat ze hebben geregistreerd.
3. Nieuwe aanvragers kunnen zich niet registreren voor Test and Go en Sandbox-maatregelen (behalve Phuket Sandbox). Thailand Pass accepteert alleen nieuwe aanvragers die Thailand willen binnenkomen onder Alternative Quarantine (AQ) of Phuket Sandbox.
4. Passagiers die in Thailand aankomen onder het Test and Go- en Sandbox-programma, moeten hun 2e COVID-19-test ondergaan met behulp van de RT-PCR-techniek (geen ATK-zelftest) bij door de overheid aangewezen faciliteiten (geen extra kosten).

Voor een reis naar Thailand is vanaf 1 november 2021 registratie in de Thailand Pass verplicht, hoe vraag ik deze aan?

Vanaf 1 november 2021 is voor een reis naar Thailand registratie in de Thailand Pass verplicht. Registreren doet u via de volgende link https://tp.consular.go.th/

U krijgt na een succesvolle registratie een QR code. Verstandig is ruim voor uw vertrek naar Thailand de registratie te doen.

U kunt de registratie in de Thailand Pass ook via Thailand Travel aanvragen. 

Vanaf 22 december 2021 is de Thailand Pass registratie enkel mogelijk i.c.m. de Phuket Sandbox of met de verplichte quarantaineregeling.

De Test & Go regeling is tot nader order in de Thailand Pass voor nieuwe aanvragen niet mogelijk.


Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Kan ik een reis naar Thailand op basis van de Phuket Sandbox via Thailand Travel boeken?

Ja, wij kunnen het totale plaatje aanbieden voor een reis naar Thailand onder de Phuket Sandbox zoals de Thailand Pass, SHA+ hotels, vliegticket en u adviseren over de verplichte Covid 19 verzekering. Vanaf 11 januari 2022 zijn ook de gebieden Phang Nga, Krabi, Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan toegevoegd aan de Sandbox regeling.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>.

Is een vliegticket naar Phuket met een transit/overstap in Bangkok toegestaan in de Phuket Sandbox?

Nee, u dient internationaal aan te komen in Phuket, een transit/overstap in Bangkok is niet toegestaan. Het is alleen mogelijk met een vlucht van bijvoorbeeld Qatar Airways, Etihad Airways, Emirates en Singapore Airlines zodat u internationaal aankomt in Phuket.

Per 1 juli 2021 kan men zonder verplichte quarantaine naar Phuket reizen, wat houdt de Phuket Sandbox in?

Om gebruik te maken van de Phuket Sandbox dient u tenminste 14 dagen terug volledig gevaccineerd te zijn tegen Covid-19. Per 1 oktober 2021 dient u minimaal 7 nachten in een SHA+ hotel te Phuket te verblijven. U bent vrij om het eiland te verkennen, u dient zich echter wel iedere dag te melden in het hotel.

Tijdens de 7 nachten dient u 2 PCR testen te doen welke allemaal een negatieve uitslag dienen te hebben. Na 7 nachten bent u vrij om naar andere delen van Thailand te reizen.
Ook voor de Phuket Sandbox dient u een COE aan te vragen en een extra verzekering tegen Covid-19 af te sluiten.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Kan ik een reis naar Thailand op basis van 7 dagen quarantaine via Thailand Travel boeken?

Ja, wij kunnen voor u een reis naar Thailand boeken onder de quarantaineregeling zoals de Thailand Pass, quarantaine hotel (AQ), het vliegticket en u adviseren over de verplichte Covid 19 verzekering. Voor volledig gevaccineerden geldt 7 dagen quarantaine bij aankomst in Thailand in een SHA+/AQ hotel inclusief 2 RT-PCR testen.
Voor niet (volledig) gevaccineerden geldt 10 dagen verplichte quarantaine bij aankomst in Thailand in een SHA+/AQ hotel inclusief de RT- PCR testen tijdens het verblijf.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Moeten kinderen voor een reis naar Thailand zijn gevaccineerd en is een PCR test verplicht bij aankomst in Thailand voor kinderen?

De volgende inreisvoorwaarden voor kinderen gelden voor een reis naar Thailand (Test en Go/Phuket Sandbox):

Reizigers jonger dan 6 jaar:

– Vaccinatie is niet verplicht.
– Niet verplicht om bij aankomst een RT-PCR testresultaat voor te leggen.
– Moet samen reizen met ouders of wettelijke voogd.
– Eenmaal in Thailand zal het kind een Covid-19 speekseltest ondergaan.

Reizigers van 6-11 jaar:

– Vaccinatie is niet verplicht.
– Een negatieve RT-PCR testresultaat (uitgegeven binnen 72 uur voor vertrek) bij aankomst in Thailand is verplicht.
– Moet reizen samen met ouders of wettelijke voogd.

Reizigers van 12-17 jaar:

– In staat zijn om alleen te reizen indien gevaccineerd met 1 dosis vaccin niet minder dan 14 dagen voor vertrek naar Thailand.
– Indien niet gevaccineerd, moet samengereisd worden met de ouders.
– Een negatieve RT-PCR test uitslag (uitgegeven 72 uur voor vertrek) bij aankomst is verplicht.

Reizigers van 18 jaar of ouder:

– Volledig gevaccineerd zijn 14 dagen voor vertrek naar Thailand.
– Een negatief RT-PCR testresultaat (uitgegeven binnen 72 uur voor vertrek) bij aankomst in Thailand tonen.

Is bij aankomst in Thailand een negatief PCR testuitslag verplicht?

Ja, u dient bij vertrek in Nederland/België en bij aankomst in Thailand een negatief RT-PCR testuitslag te kunnen tonen niet ouder dan 72 uur voor vertrek.

Uitzonderingen:

 1. kinderen jonger dan 6 jaar die met hun wettelijke ouders of voogd naar Thailand reizen, hoeven GEEN RT-PCR-test voor vertrek te overleggen.

 2. personen die meer dan 14 dagen maar minder dan 3 maanden vanaf de datum van het eerste symptoom of de datum van eerste detectie met COVID-19 besmet waren, kunnen in plaats daarvan een positief pre-departure RT-PCR-testresultaat samen met een bewijs van herstel gebruiken.


Bij sommige vliegmaatschappijen is een negatief RT-PCR testuitslag niet ouder dan 48 uur verplicht om toegang te krijgen tot het vliegtuig ( bijv. Singapore Airlines en Etihad Airways).

Is bij terugkeer naar Nederland vanuit Thailand een PCR test verplicht?

Vanaf 22 december 2021 geldt:

Reizigers uit landen buiten de EU/Schengen mogen alleen naar Nederland reizen als ze een negatieve testuitslag bij zich hebben. Dat geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Het testbewijs is van een NAAT/PCR-test van maximaal 48 uur oud voor vertrek of een antigentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. 

Kan ik op het vliegveld van Bangkok (Suvarnabhumi Airport) een antigentest doen voor mijn terugreis naar Nederland?

Ja, op het vliegveld van Bangkok (Suvarnabhumi Airport) kunt u ook een antigentest (ATK) laten afnemen die benodigd is voor de terugreis naar Nederland. Voor vluchten naar Nederland dient de antigent test te worden afgenomen binnen 24 uur voor vertrek.

Deze antigentest kunt u buiten laten afnemen op de 1e verdieping (uitgang nummer  3) en kost 550 THB. Verstandig is om eerder naar het vliegveld te gaan voor uw terugreis en u hier laten afzetten door de transfer/taxi. Reken erop dat de extra tijd die de test en uitslag met zich meeneemt ongeveer 1 a 1,5 uur (soms korter, soms zelf langer) kan bedragen. Hou hier rekening mee en ga eerder naar het vliegveld. De test wordt verzorgd door het Samitivej hospital. Na de test krijgt u de papierenuitslag mee die u moet gebruiken bij het inchecken voor de terugreis naar Nederland.

Let op: niet iedere vliegmaatschappij accepteert een antigentest. Informeer voor vertrek altijd welke test door de vliegmaatschappij wordt geaccepteerd (RT-PCR test of antigentest).

Ik ben hersteld van Corona/Covid-19 en heb een herstelbewijs: word ik toegelaten tot Thailand?

Ja, als u bent hersteld van COVID-19 en u heeft na uw herstel 1 injectie van een COVID-19-vaccin ontvangen welke is goedgekeurd door de Thaise gezondheidsautoriteit wordt dat geaccepteerd en is dat toegestaan voor de aanvraag van de Thailand Pass. U dient te beschikken over een herstelbewijs en minimaal 14 dagen voor vertrek van Nederland naar Thailand het vaccin te hebben gekregen. Voor vertrek naar Thailand moet u wel negatief testen op corona/Covid-19.

Mag er op dit moment in restaurants alcohol geschonken worden in Thailand?

Vanaf 9 januari 2022 mag er in vrijwel alle provincies in Thailand geen alcohol meer geschonken worden. Uitzondering zijn de de Blue Zones waaonder Bangkok, Chon Buri, Kanchanaburi, Krabi, Nonthaburi, Pathum Thani, Phang Nga en Phuket. Hier mag in door SHA+ goedgekeurde restaurants alcohol geschonken worden, maar alleen tot 9 uur 's avonds.

Kan ik de verplichte COVID-19 verzekering benodigd voor het Thailand Pass ook via Thailand Travel afsluiten?

Thailand Travel kan voor u de verplichte COVID-19 verzekering afsluiten met de gewenste dekking van 50.000 USD of 100.000 USD voor 30 dagen, 60 dagen, 90 dagen, 180 dagen, 270 dagen of 365 dagen die benodigd is voor de Thailand Pass. Deze service bieden wij aan voor onze klanten die de vliegtickets en de hotels bij Thailand Travel reserveren. De verzekering die wij kunnen afsluiten is tot de leeftijd van 75 jaar.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Ik ben niet volledig gevaccineerd tegen COVID-19, moet ik bij aankomst in Thailand in quarantaine?

Als u niet of niet volledig bent gevaccineerd tegen COVID-19 dient u bij aankomst in Thailand verplicht 10 dagen in quarantaine te gaan in een zogeheten AQ hotel.

Wat gebeurt er als ik tijdens mijn verblijf in Thailand positief wordt getest op COVID-19?

Als tijdens uw verblijf in Thailand wordt geconstateerd dat u COVID-19 heeft volgt een verplichte ziekenhuisopname of quarantaineverblijf in een (veld)hospitaal. Dat geldt ook als u geen symptomen van COVID-19 vertoont (asymptomatisch). Ook in die gevallen geldt dat een thuisquarantaine niet is toegestaan. De kosten voor dit verblijf zijn voor eigen rekening en zullen/kunnen vergoed worden door de (extra) verzekering die u heeft afgesloten tegen Covid die u nodig heeft voor een Thailand Pass aanvraag. Informeer vooraf uw reis naar Thailand onder welke voorwaarden deze kosten gedekt zullen zijn, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook of deze kosten worden gedekt als u postief getest wordt maar geen symptonen van Covid-19 vertoont (asymptomatisch).

Wat is het actuele reisadvies van de overheid voor Thailand?

Bekijk het reisadvies voor Thailand van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/reizen/reisadvies

 

Welke vaccins tegen COVID-19 zijn goedgekeurd door de Thaise overheid?

De volgende COVID-19-vaccins zijn goedgekeurd door de Thaise gezondheidsautoriteit:

 • CoronaVac (Sinovac Biotech Ltd.)
 • AstraZeneca (AstraZeneca & university of Oxford, SK Bioscience (Korea), Siam Bioscience)
 • Covishield (Serum Institute of India - SII)
 • Cominarty or Pfizer - BioNTech COVID-19 vaccine (Pfizer Inc., & BioNTech)
 • Janssen or Janssen/Ad26.COV2.S (Johnson & Johnson Services, Inc.
 • Moderna (Moderna Inc.)
 • Sinopharm vaccine or COVILO (Sinopharm Co., Ltd)
 • Sputnik V (Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology


Minimaal 14 dagen voor vertrek uit Nederland/België dient u te zijn gevaccineerd met 1 van bovengenoemde vaccins of een mix daarvan.
Een herstel van COVID-19 samen met 1 injectie binnen een periode van 3 maanden na het herstel met een door de Thaise gezondheidsautoriteit goedgekeurde COVID-19-vaccin wordt ook als volledig gevaccineerd gezien.

Het reisadvies voor Thailand staat op oranje, wat houdt dat precies in?

De kleurcode voor Thailand is oranje en een klein deel rood. Thailand is vanaf 19 november 2021 door het coronavirus een hoogrisicogebied. Vanaf 22 december 2021 moet u, als u vanuit Thailand naar Nederland reist een negatieve uitslag hebben van een RT-PCR test. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Reis alleen naar Thailand als dat noodzakelijk is (niet voor toeristische reizen) en reis niet naar de rode gebieden, want daar zijn ernstige veiligheidsrisico’s. Als u voor strikt noodzakelijke reizen naar Thailand moet gaan, neemt u eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag om te horen of u toegelaten wordt. ZonderThailand Pass komt u Thailand niet binnen. Er kunnen regionaal andere quarantainemaatregelen gelden. Kosten zijn altijd voor eigen rekening.  

De verplichte Thailand Pass kunt u ook via Thailand Travel aanvragen.

Per 1 juli 2021 kunt u zonder quarantaine naar Phuket reizen onder het Phuket Sandbox programma.

Is Thailand open voor toeristen en mag ik naar Thailand reizen?

Thailand is open voor toeristen met restricties/voorwaarden. Momenteel vliegen er een zeer beperkt aantal luchtvaartmaatschappijen naar Thailand, vanuit Nederland en België. Voor verschillende typen reizigers is het mogelijk om naar Thailand te reizen mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. O.a. een geldig visum (indien nodig), een reiscertificaat (COE) of registratie vanaf 1 november 2021 bij het Thailand Pass systeem die u online kunt aanvragen. In de Thailand Pass registratie wordt o.a. gevraagd om een reisverzekering die COVID-19 dekt voor minimaal 50.000 USD. Daarnaast geldt bij aankomst vanaf 22 december 2021 in Thailand voor volledig gevaccineerde reizigers de sandboxregeling in Phuket.

Voor niet of niet volledig gevaccineerde reizigers is er een 10 dagen verplichte quarantaine.

Voor Nederlandse paspoorthouders is recent bekend gemaakt dat voor een toeristenvisum een visumvrijstelling geldt voor nieuwe aankomsten vanaf 1 oktober 2021 voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Deze is eenmalig te verlengen met 30 dagen bij een immigration office in Thailand. Een COE/Thailand Pass registratie is op dit moment verplicht voor toegang tot Thailand.

 

Kan ik alvast een reis/vakantie naar Thailand boeken?

Thailand staat per 22 juli 2021 als reisadvies op oranje. Dit houdt in dat alleen noodzakelijke reizen wordt geadviseerd.

In Thailand geldt vanaf 22 december 2021 enkel voor gevaccineerde reizigers reizen naar Thailand onder de Phuket Sandbox en 10 dagen verplichte quarantaine voor niet of niet volledig gevaccineerde reizigers bij aankomst per vliegtuig. In alle gevallen is een Thailand Pass verplicht. Om de coronabesmettingen omlaag te krijgen zijn er in Thailand zelf veel maatregelen genomen. Een reis naar Thailand kan geboekt worden, maar u dient rekening te houden met de strenge maatregelen in Thailand. 

Een reis naar Bangkok kan via Thailand Travel geboekt worden. 
Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Vanaf 1 oktober 2021 kunnen gevaccineerde buitenlandse toeristen zonder quarantaine in de provincie Phuket verblijven (Phuket Tourism Sandbox). Zij hoeven zich niet te houden aan de 7 dagen qaurantaineregel die geldt voor gevaccineerde reizigers en de 10 dagen quarantaineregel die vanaf 1 oktober 2021 geldt voor niet-gevaccineerde reizigers. Ze worden echter 7 dagen beperkt tot reisactiviteiten binnen aangewezen gebieden in Phuket. Aan het einde van het zevendaagse verblijf moeten ze negatief testen op Covid-19 om andere bestemmingen in Thailand te kunnen bezoeken. Het verblijf zal moeten zijn in SHA plus hotels, dit zijn gecertificeerde hotels die voldoen aan de strenge hygiëne regels.

Bij aankomst op Phuket Airport moet men (onderdanen of inwoners van landen met een gemiddeld tot laag risico)  een Covid-19 vaccinatiecertificaat hebben dat minimaal 14 dagen tot een jaar voor aankomst in Phuket geldig is + een negatieve PCR test resultaat 72 uur voor vertrek, de COE en een reisverzekering.

Vwb kinderen 6 t/m 17 jaar die met gevaccineerde ouders reizen, zij moeten op eigen kosten een Covid sneltest ondergaan bij aankomst op Phuket International Airport. Voor kinderen t/m 5 jaar die met gevaccineerde ouders reizen zullen geen eisen zijn bij aanomst op Phuket Airport.

Een reis naar Phuket onder de Phuket Sandbox programma kan via Thailand Travel geboekt worden. 
Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Voor een reis naar Thailand is een reiscertificaat Thailand Pass verplicht, hoe vraag ik deze aan?

Op dit moment moet u voor een reis naar Thailand beschikken over een Thailand Pass. 

U kunt de Thailand Pass ook via Thailand Travel aanvragen.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Wat houden de quarantainemaatregelen in Thailand in?

Op dit moment bent u verplicht 7 dagen in quarantaine te gaan bij aankomst in Thailand (Bangkok). U dient voor vertrek een ASQ hotel te hebben geboekt. Kosten voor deze quarantaine zijn voor eigen rekening. Na aankomst gaat u direct per privé transfer naar uw hotel waar u in quarantaine dient te verblijven op uw kamer. De maaltijden worden 3 maal per dag voor uw deur gezet. U krijgt tijdens uw verblijf 2 maal een corona/pcr test. Bent u negatief, dan kunt u uw reis vervolgen. ER is een verplichte quarantaine van 10 dagen als u niet bent gevaccineerd tegen Covid-19.

Per 1 juli kan men zonder de verplichte quarantaine naar Phuket reizen onder het Phuket Sandbox programma (lees voor meer informatie bij de overige veelgestelde vragen).

 

Kan ik een AQ of SHA+ hotel in Thailand benodigd voor de Thailand Pass boeken via Thailand Travel?

Voor de Thailand Pass aanvraag moet u een hotelbevestiging hebben in een AQ of SHA+ hotel in Thailand. Wij hebben diverse hotels die wij u kunnen aanbieden.

Per 22 december 2021 is een reis naar Thailand enkel mogelijk onder de Phuket Sandbox en onder de verplichte quarantaine.

Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het aanvragen van het reiscertificaat de Thailand Pass om Thailand in te mogen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Moet ik ook in (thuis)quarantaine in Nederland als ik terugkom uit Thailand?

Als u vanuit Thailand terugkomt in Nederland hoeft u niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of  bij de GGD. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er in Thailand?

In Thailand zijn tot nu toe 2.344.933 (+7.122) Covid-19 gevallen gemeld en 21.971 sterfgevallen (19/01/2022).

Wat zijn de corona maatregelen in Thailand?

De lokale overheid heeft alle uitgaansgelegenheden (bars, pubs, clubs en karaokebars) in de meeste provincies, inclusief Bangkok, sinds begin mei opgedragen de deuren te sluiten vanwege de huidige COVID-19 golf. Ook veel andere bedrijven en openbare ruimtes zoals: bioscopen, pretparken, dierentuinen, zwembaden, musea etc etc hebben verplicht de deuren moeten sluiten. Inmiddels is er veel versoepeld, en mogen o.a. restaurants en andere eetgelegenheden weer hun normale peningstijden draaien.

In de restaurants die open zijn moet men de regels in acht nemen die gelden, zoals afstand houden, een beperkt aantal bezoekers en handen wassen en bij veel restaurants is alleen afhaal mogelijk afhankelijk van de kleurcode van de provincie. In een aantal provincies zijn reisbeperkingen ingesteld.

Ook moet men bij aankomst in Thailand de mobiele app Mor Chana downloaden, deze app is voornamelijk bedoelt voor de overheid dat men ziet dat je de PCR testen hebt gedaan in Thailand. In het eerste hotel helpen de medewerkers u met het instellen van de app.

Ook dient men de volgende regels in acht te nemen zoals: 

 • SOCIALE AFSTAND (1,5 m afstand, geen handdrukken, geen evenementen, feesten, bijeenkomsten bijwonen), ga alleen uit als het echt nodig is
 • Was de handen 20 + seconden met zeep of gebruik producten op alcoholbasis
 • raak je mond, neus en ogen niet aan
 • Nies, hoest in de holte van je arm of in een papieren zakdoek
 • Het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes is verplicht


Het dragen van een mondkapje is verplicht bij reizen met openbaar vervoer, maar ook bij het betreden van supermarkten/winkels en/of openbare bezienswaardigheden/plaatsen, ook buiten op straat dien je een mondkapje te dragen. Bij het niet dragen van een mondkapje kan een boete worden opgelegd van 20.000 THB. Bij het betreden van hotels, veel winkels en eetgelegenheden wordt bij entree de lichaamstemperatuur opgemeten.

Wat gebeurd er op het moment dat mijn toekomstige reis nog steeds niet door kan gaan door reisbeperkingen?

In dat geval nemen wij enkele weken voor vertrek contact met u op om de mogelijkheden door te nemen.

Reserveren bij Thailand Travel

Kan ik mijn reservering wijzigen?

Of u uw reservering kunt wijzigen hangt af van de status van uw reservering en van de voorwaarden die aan uw vliegticket en reis zitten. Dit wordt door de vliegmaatschappij bepaald en niet door Thailand Travel. Mocht u willen wijzigen dan moet eerst bekeken worden of het ticket al is geprint. Thailand Travel moet altijd contact opnemen met de vliegmaatschappij en zijn er aan het wijzigen bijna altijd kosten verbonden. Is het ticket nog niet geprint, dan is het eenvoudiger om een aanpassing te maken.

Kan ik annuleren, en hoe doe ik dat?

Annuleren dient ten alle tijde schriftelijk te gebeuren. U stuurt uw annulering per email dan wel per post. Na ontvangst wordt uw annulering in behandeling genomen. De annuleringsvoorwaarden kunt u terug vinden in onze Algemene Voorwaarden. Indien u tickets heeft gereserveerd die non-refundable zijn en reeds uitgegeven, dan zijn de annuleringskosten altijd 100%. Nadat uw annulering behandeld is krijgt u per mail hiervan de bevestiging/annuleringsnota. U kunt deze nota indienen bij uw verzekeringsmaatschappij, zij bepalen of u de annuleringskosten vergoed krijgt.

Kan ik een afspraak maken en langskomen op jullie kantoor ?

U kunt bij ons langskomen op ons kantoor in het centrum van Rotterdam om uw reis te bespreken, echter dit kan alleen op afspraak. Eventuele klachten worden enkel schriftelijk en/of telefonisch afgehandeld.

Is Thailand Travel zaterdag en zondag (telefonisch) bereikbaar?

Zaterdag en zondag is ons kantoor gesloten en zijn wij in principe telefonisch niet bereikbaar. Echter wordt onze e-mail continue uitgelezen en zijn wij in noodgevallen op zaterdag en zondag via e-mail bereikbaar.

Hoe gaan we om met uw persoonsgegevens?

Thailand Travel gaat zeer zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. De gegevens die u invult voor het maken van een reservering of het aanmelden op de mailinglist hebben wij nodig om die betreffende service te verlenen.
De door u ingevulde gegevens worden, indien u dit heeft aangegeven, alleen gebruikt voor het versturen van onze nieuwsbrief en voor het uitvoeren van bijvoorbeeld kortingacties.
Uw gegevens worden in géén geval doorgegeven aan derden.

Hoe kan ik Thailand Travel buiten kantoortijden bereiken?

Buiten kantoortijden zijn wij bereikbaar via ons noodnummer die u heeft ontvangen bij uw reisbescheiden. Daarnaast zijn wij per email en Whatsapp 7 dagen per week bereikbaar.

Kan ik mijn reservering met creditcard betalen?

Thailand Travel accepteert geen creditcardbetalingen.

Wanneer krijg ik mijn vliegticket en alle reisbescheiden?

U krijgt uw reisbescheiden na ontvangst van uw betaling uiterlijk 2 weken voor vertrek per e-mail of per post thuis gestuurd. Losse vliegtickets krijgt u na betaling dezelfde dag toegezonden.

Reisdocumenten en visum voor Thailand

Heb ik een visum voor Thailand nodig?

Reizigers met een Nederlands en Belgisch paspoort hebben als toerist geen visum nodig welke van te voren moet worden aangeschaft. Bij aankomst in Thailand krijgen zij een toeristenvisum voor een verblijf van 30 dagen. Heeft u een ander soort visum nodig of voor een langer verblijf dient u contact op te nemen met de Thaise ambassade.
* Op dit moment gelden er aanvullende voorwaarden om Thailand binnen te komen ivm het Coronavirus *

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor een reis naar Thailand?

Verzekeringen en garanties

Kan ik veilig en vertrouwd boeken bij Thailand Travel?

Ja, want Thailand Travel is aangesloten bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en het Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen onze reizen onder de garantie van het SGR. Dit houdt in dat het SGR u als consument verzekert uw vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Meer informatie vindt u op: https://www.sgr.nl/

Het Calamiteitenfonds draagt er in geval van een door het Calamiteitenfonds vastgestelde calamiteit zorg voor, dat u als consument die deelneemt aan een door ons verzorgde reis:
- (een deel van) uw reissom vergoed krijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig hebben kunnen uitvoeren.
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt wanneer wij als gevolg van een calamiteit de reis hebben moeten aanpassen of indien u vervroegd heeft moeten terugkeren naar huis. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie vindt u op: https://www.calamiteitenfonds.nl.

Wat voor verzekeringen heb ik nodig voor een reis naar Thailand?

Op dit moment is een reisverzekering die Covid 19 dekt verplicht om toegang te krijgen tot Thailand. Informeer bij uw zorgverzekering of zij een engelstalige verklaring willen afgeven waarin de bedragen expliciet staan vermeld om het COE (Certificate of Entry) te verkrijgen. Mocht het COE worden afgekeurd kan Thailand Travel u adviseren waar u deze verzekering kunt afsluiten die goedgekeurd is om het COE te verkrijgen.

Het afsluiten van een goede reis-en/of annuleringsverzekering is noodzakelijk voor een vakantie naar Thailand. Via onze website kunt u deze eenvoudig online afsluiten. Heeft u reeds een reisverzekering, controleer dan of deze werelddekking biedt. Is dit niet het geval, laat uw huidige dekking dan uitbreiden met deze werelddekking.

Goed verzekerd op reis

Reizen en op vakantie gaan doet u voor uw plezier. Daar wilt u van genieten. Toch kan er ook dan wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan bent u met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

De reisverzekering

Het zal u tijdens een vakantie maar gebeuren: u wordt bestolen, krijgt pech onderweg of moet naar het ziekenhuis. Op die momenten kunt u ontdekken hoe belangrijk een goede reisverzekering is.

De reisverzekering vergoedt niet alleen de schade die op reis ontstaat door diefstal of verlies. Ook de extra kosten waar u in het buitenland voor kunt komen te staan bij ziekte en/of ongeval. Hulpverlening is een belangrijk onderdeel van de verzekering en is standaard verzekerd.

De reisverzekering biedt hulp en dekt ook de kosten als u onverwacht naar huis terug moet, bijvoorbeeld omdat een naast familielid is overleden. Of als u een ongeval krijgt op reis en in het ergste geval wanneer u komt te overlijden.

100% vergoeding van medische kosten gemaakt in het buitenland

Ook met een goede zorgverzekering is het verstandig een reisverzekering af te sluiten.

De annuleringsverzekering

U heeft een vakantie geboekt en tussen het moment van boeken en vertrek bestaat de kans dat u door een onvoorziene omstandigheid niet op reis kunt gaan. Moet u de reis annuleren, dan brengt de reisorganisatie u daarvoor kosten in rekening. Deze kunnen oplopen tot 100% van de reissom als de annulering vlak voor de vertrekdatum ligt.

Wordt u tijdens de vakantie een paar dagen in een ziekenhuis opgenomen, of moet u eerder naar huis terugkeren, dan biedt de annuleringsverzekering ook uitkomst. De niet-gebruikte reisdagen worden vergoed.

Ook bij ‘last-minute' reizen is het verstandig een annuleringsverzekering af te sluiten; de kosten van annulering zijn dan namelijk het hoogst!

Belangrijk

Annuleringskosten, vanwege een ziekte, aandoening of afwijking die drie maanden voordat de verzekering werd afgesloten al bestond of klachten veroorzaakte, worden niet vergoed.

Dit geldt voor alle verzekerden, familieleden in de 1e en 2e graad en huisgenoten.

Deze uitsluiting is niet van toepassing indien de verzekering binnen 7 dagen na boeking van de reis wordt afgesloten.

Geneesmiddelen en vaccinaties

Heb ik vaccinaties nodig?

Thailand Travel werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Voor informatie over eventuele benodigde vaccinaties voor een reis naar Indonesië verzoeken wij u om contact op te nemen met Thuisvaccinatie.nl. Zij kunnen u een goed advies geven en zijn goed op de hoogte van de actuele situatie voor elk gebied welke u wilt bezoeken.

Vliegen

Hoe lang van te voren moet ik inchecken en op het vliegveld zijn?

Zorg dat u in ieder geval drie uur vóór vertrek van uw vlucht incheckt. Als u bijvoorbeeld meer beenruimte wilt of niet bij de wc of juist wel wilt zitten maakt u meer kans als u vroeg incheckt.
Bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om vanaf 48-24 uur vóór vertrek (dit verschilt per vliegmaatschappij) vast online in te checken via de website van de vliegmaatschappij. U reserveert dan zelf uw stoel en omzeilt hiermee de vaak lange wachtrijen op de luchthaven.

Wat is een E-ticket?

Een E-ticket is een print van een bestaande en uitgegeven vliegticketreservering. Het enige dat de passagier ontvangt is een reisschema en een unieke code die overal geldig is. (Bij het inchecken, de douane, enz.)

Hoeveel kilo bagage mag ik meenemen?

Hoeveel kilo bagage u mee mag nemen staat op uw vliegticket vermeld en is per luchtvaartmaatschappij en per klasse verschillend. Als u online een vliegticket boekt via onze online boekingsmodule staat aangegeven hoeveel kg u mag meenemen. Bij sommige vliegmaatschappijen (o.a. KLM) staat aangegeven 1 piece en dat houdt dan 23 kg in.

Hieronder een overzicht van diverse maatschappijen:

Eva Air
Economy klasse 30 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
Elite klasse 35 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage

Emirates
Economy klasse 30 kilo ruimbagage (15 of 20 bij promo tickets) en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage

Qatar
Economy klasse 30 kilo ruimbagage (20 of 25 bij promo’s) en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage ruimbagage en 12 kilo handbagage

Etihad Airways
Economy klasse 23 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage ruimbagage en 12 kilo handbagage

KLM
Economy klasse 23 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage
Business klasse 2 koffers max 32 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage

Hoe lang is het vliegen naar Thailand?

De vluchtduur naar Bangkok is ongeveer 11 uur bij een rechtstreekse vlucht. Een vlucht met overstap duurt al snel 15 uur of langer. U komt aan op luchthaven van Bangkok, Suvarnabhumi.

Aankomst en verblijf in Thailand

Hoe herken ik de chauffeur en gids bij aankomst in Thailand?

Bij aankomst op het vliegveld staat de chauffeur en gids u al op te wachten. Deze herkent door een bordje met uw naam erop. Kunt u de chauffeur niet vinden dan kunt u naar een meetingpoint welke is aangegeven in uw reispapieren. 

Wat is het tijdsverschil in Thailand met Nederland?

In Thailand is het tijdens onze zomertijd 5 uur later dan in Nederland en tijdens de wintertijd is er 6 uur verschil.

Moet ik vertrekbelasting betalen bij vertrek uit Thailand?

Bij vertrek vanuit Thailand hoeft u geen vertrekbelasting te betalen. Dit bedrag is reeds opgenomen in de prijs van uw vliegticket.

Moet ik een klamboe meenemen op reis naar Thailand?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen naar Thailand. De accomodatie heeft airconditioning of een ventilator en waar nodig is een klamboe aanwezig.

Wie handelt eventuele vragen / problemen af op de plaats van bestemming?

Mocht u tijdens uw reis vragen of problemen hebben dan kunt u contact opnemen met onze agent ter plaatse. Zij kunnen u op allerlei manieren behulpzaam zijn. De contactgegevens staan op de voucher vermeldt die u heeft ontvangen.

Na mijn reis

Ik heb een klacht. Wat kan ik doen?

Het kan altijd zo zijn dat u op de vakantie een opmerking of klacht heeft. Klachten na afloop van de reis hoeven niet nodig te zijn. Veelal kunnen tekortkomingen ter plaatse op eenvoudige wijze worden opgelost door het direct te melden aan onze reisagent. Ook is Thailand Travel via email en Whattsapp altijd te bereiken. Indien het probleem ter plaatse niet is opgelost, dan dient u uw klacht schriftelijk of per e-mail bij ons in te dienen.

Kan ik na een maand mijn klacht nog indienen?

Klachten die later dan één maand na terugkomst worden ingediend kunnen wij niet meer in behandeling nemen.

Neem contact op