Alle antwoorden op een rij

Veel gestelde vragen

grand-palace-in-bangkok-thailand-travel

Er komt heel wat kijken bij een verre reis naar Thailand en wij kunnen ons goed voorstellen dat u nog allerlei praktische en inhoudelijke vragen hebt. Hier vindt u vast een selectie van de meest gestelde vragen.

Reizen naar Thailand en het Coronavirus

Wat is het actuele reisadvies van de overheid voor Thailand?

Bekijk het reisadvies voor Thailand van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/reizen/reisadvies

 

Het reisadvies voor Thailand staat op oranje, wat houdt dat precies in?

De kleurcode voor Thailand is oranje en een klein deel rood. Het land is door het coronavirus tot 14 augustus 2021 een hoogrisicogebied. Thailand is vanaf 14 augustus 2021 een zeerhoogrisicogebied. Dit betekent dat als u vanuit Thailand naar Nederland reist u tot 16 augustus 2021 een coronabewijs nodig heeft (negatieve PCR-test, bewijs van vaccinatie of herstelbewijs afgegeven door een EU-lidstaat). Vanaf 16 augustus 2021 moet u, als u vanuit Thailand naar Nederland reist, een negatieve PCR-test overleggen die op het moment van vertrek naar Nederland niet ouder is dan 48 uur of een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 24 uur voor vertrek (ook als u gevaccineerd bent of een herstelbewijs heeft). Reis alleen naar Thailand als dat noodzakelijk is (niet voor toeristische reizen) en reis niet naar de rode gebieden, want daar zijn ernstige veiligheidsrisico’s. Als u voor strikt noodzakelijke reizen naar Thailand moet gaan, neemt u eerst contact op met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag om te horen of u toegelaten wordt. Zonder toelatingsdocument (COE) komt u Thailand niet binnen. Bij aankomst in Thailand (Bangkok) gelden verplichte quarantainemaatregelen (van 14 dagen) in speciale quarantainehotels. Er kunnen regionaal andere quarantainemaatregelen gelden. Kosten zijn altijd voor eigen rekening.  

Het COE kunt u ook via Thailand Travel aanvragen.

Per 1 juli 2021 kunt u zonder quarantaine naar Phuket reizen onder het Phuket Sandbox programma en per 15 juli 2021 zonder quarantaine naar Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan onder het Samui Plus programma.

Is Thailand open voor toeristen en mag ik naar Thailand reizen?

Thailand is open voor toeristen met restricties/voorwaarden. Momenteel vliegen er een zeer beperkt aantal luchtvaartmaatschappijen naar Thailand, vanuit Nederland en België. Voor verschillende typen reizigers is het mogelijk om naar Thailand te reizen mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. O.a. een geldig visum (indien nodig), een reiscertificaat (COE) die u online kunt aanvragen waarin wordt gevraagd om een reisverzekering die covid-19 dekt voor minimaal 100.000 usd, een reserveringsbevestiging van een door de overheid goedgekeurd ASQ of ALQ hotel, een bewijs van voldoende saldo op uw bankrekening, een negatieve covid test en een T 8 formulier. Daarnaast geldt bij aankomst in Bangkok een quarantaine verplichting. Per 1 mei 2021 zal dit 16 dagen/15 nachten zijn in een ASQ hotel. Voor Nederlandse paspoorthouders is recent bekend gemaakt dat voor een toeristenvisum een visumvrijstelling geldt voor nieuwe aankomsten. Een COE is wel verplicht als ook de verplichte quarantaineregeling.

Klik hier voor de laatste informatie >

Per 1 juli kan men zonder quarantaine reizen naar Phuket onder het Phuket Sandbox programma.
Per 15 juli kan men zonder quarantaine reizen naar Koh Samui onder het Samui Plus programma.
Kijk voor meer informatie bij de overige veelgestelde vragen.

Voor een reis naar Thailand is een reiscertificaat (COE) verplicht, hoe vraag ik deze aan?

Op dit moment moet u voor een reis naar Thailand beschikken over een Certificate of Entry (COE). U vraagt deze aan via https://coethailand.mfa.go.th/.

U kunt het COE ook via Thailand Travel aanvragen. Ook bieden wij de verplichte ASQ, SHA+ hotels aan.

Kan ik alvast een reis/vakantie naar Thailand boeken?

Thailand staat per 22 juli 2021 als reisadvies op oranje. Dit houdt in dat alleen noodzakelijke reizen wordt geadviseerd.

In Thailand geldt op dit moment een verplichte quarantaine van 15 dagen bij aankomst voor alle reizigers. Om de coronabesmettingen omlaag te krijgen zijn er in Thailand zelf veel maatregelen genomen. Een reis naar Thailand kan geboekt worden, maar u dient rekening te houden met de strenge maatregelen in Thailand. Reizen tussen de provincies in Thailand is aan vele restricties gebonden.

Een quarantaine reis naar Bangkok kan via Thailand Travel geboekt worden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vanaf 1 juli kunnen gevaccineerde buitenlandse toeristen zonder quarantaine in de provincie Phuket verblijven (Phuket Tourism Sandbox). Zij hoeven zich niet te houden aan de 14-dagen quarantaineregel die geldt voor niet-gevaccineerde reizigers. Ze worden echter 14 dagen beperkt tot reisactiviteiten binnen aangewezen gebieden in Phuket. Aan het einde van het viertiendaagse verblijf moeten ze negatief testen op Covid-19 om andere bestemmingen in Thailand te kunnen bezoeken. Het verblijf zal moeten zijn in SHA plus hotels, dit zijn gecertificeerde hotels die voldoen aan de strenge hygiëne regels.

Bij aankomst op Phuket Airport moet men (onderdanen of inwoners van landen met een gemiddeld tot laag risico)  een Covid-19 vaccinatiecertificaat hebben dat minimaal 14 dagen tot een jaar voor aankomst in Phuket geldig is + een negatieve PCR test resultaat 72 uur voor vertrek, de COE en een reisverzekering.

Vwb kinderen 6 t/m 17 jaar die met gevaccineerde ouders reizen, zij moeten op eigen kosten een Covid sneltest ondergaan bij aankomst op Phuket International Airport. Voor kinderen t/m 5 jaar die met gevaccineerde ouders reizen zullen geen eisen zijn.

Een reis naar Phuket onder de Phuket Sandbox programma kan via Thailand Travel geboekt worden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vanaf 15 juli is het Samui Plus Sandbox gelanceerd. Dit omvat reizen zonder de verplichte quarantaine voor de eilanden Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan. Om gebruik te maken van de Samui Plus programma dient u tenminste 14 dagen terug volledig gevaccineerd te zijn. De eerste 7 nachten dient men te verblijven in een Samui Extra Plus hotel op Koh Samui, waarna u de overige 7 nachten kunt verhuizen naar een SHA Plus-hotel op Koh Samui, Koh Phangan of Koh Tao.

Bij aankomst op Samui Airport moet men (onderdanen of inwoners van landen met een gemiddeld tot laag risico) een Covid-19 vaccinatiecertificaat hebben dat minimaal 14 dagen tot een jaar voor aankomst op Samui geldig is + een negatieve PCR test resultaat 72 uur voor vertrek, de COE en een reisverzekering.

U kunt naar Samui vliegen met een rechtstreekse internationale vlucht of een internationale vlucht via Bangkok en in combinatie met goedgekeurde verzegelde vluchten. Voor de vlucht via Bangkok moet het ticket worden uitgegeven op dezelfde boeking met een internationale vlucht in combinatie met dergelijke goedgekeurde vluchten Bangkok - Samui - Bangkok. Apart geboekte vluchtreserveringen zijn niet toegestaan.

Goedgekeurde vluchten van Bangkok Airways in combinatie met aansluitende internationale vluchten zijn voor de route Bangkok - Koh Samui: PG 5125, PG 5151, PG 5171.
Goedgekeurde vluchten van Bangkok Airways in combinatie met aansluitende internationale vluchten zijn voor de route Koh Samui - Bangkok: PG 5126, PG 5152, PG 5172.

U dient rekening te houden met onderstaande:
Dag 1-3: U mag de hotelkamer alleen verlaten en verblijven in aangewezen ruimtes van het hotel;
Dag 4-7: U kunt alleen reizen binnen aangewezen routes en op tourprogramma's op Koh Samui;
Dag 8-14: U kunt reizen binnen Koh Samui, Koh Pha-ngan en Koh Tao;
Dag 15: Als de laatste test op dag 12-13 negatief is, kunt u uw reis vervolgen binnen Thailand

U krijgt 3 PCR tests tijdens uw verblijf (bij aankomst op Koh Samui, op dag 6-7 en op dag 12-13). Deze dienen allemaal negatief te zijn. Als u positief getest wordt dan moet u naar een ziekenhuis voor behandeling en de gemaakte kosten moeten gedekt worden door de verzekering die afgesloten is.


Een reis naar Koh Samui onder het Samui Plus programma kan via Thailand Travel geboekt worden. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Vanaf half oktober is het plan Thailand volledig open voor reizigers die zijn ingeënt tegen Covid-19 zonder quarantaine en alle plannen zijn onder voorbehoud van de situatie in Thailand omtrent Covid 19.

 

Per 1 juli 2021 kan men zonder verplichte quarantaine naar Phuket reizen, wat houdt de Phuket Sandbox in?

Om gebruik te maken van de Phuket Sandbox dient u tenminste 14 dagen terug volledig gevaccineerd te zijn tegen Covid-19. U dient minimaal 14 nachten in een SHA+ hotel te Phuket te verblijven. U bent vrij om het eiland te verkennen, u dient zich echter wel iedere dag te melden in het hotel.
Tijdens de 14 nachten dient u 3 PCR testen te doen welke allemaal een negatieve uitslag dienen te hebben. Na 14 nachten bent u vrij om naar andere delen van Thailand te reizen.
Ook voor de Phuket Sandbox dient u een COE aan te vragen en een extra verzekering af te sluiten.

Klik hier voor de laatse informatie over de Phuket Sandbox >>

Is een vliegticket naar Phuket met een transit in Bangkok toegestaan in de Phuket Sandbox?

Nee, u dient internationaal aan te komen in Phuket, een transit in Bangkok is niet toegestaan. Het is wel mogelijk met een vlucht van bijvoorbeeld Qatar Airways, Etihad Airways, Emirates en Singapore Airlines.

Kan ik een reis naar Thailand op basis van de Phuket Sandbox via Thailand Travel boeken?

Ja, wij kunnen het totale plaatje aanbieden zoals COE, SHA+ hotels, vliegticket en u adviseren over de verplichte Covid 19 verzekering. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Per 15 juli 2021 kan men zonder verplichte quarantaine naar Koh Samui reizen, wat houdt het Samui Plus programma in?

Vanaf 15 juli 2021 is het Samui Plus programma gelanceerd. Dit omvat reizen zonder de verplichte quarantaine voor de eilanden Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan. Om gebruik te maken van de Samui Plus programma dient u tenminste 14 dagen terug volledig gevaccineerd te zijn tegen Covid-19. De eerste 7 nachten dient men te verblijven in een Samui Extra Plus hotel op Koh Samui, waarna u de overige 7 nachten kunt verhuizen naar een SHA Plus-hotel op Koh Samui, Koh Phangan of Koh Tao.

Bij aankomst op Samui Airport moet men (onderdanen of inwoners van landen met een gemiddeld tot laag risico) een Covid-19 vaccinatiecertificaat hebben dat minimaal 14 dagen tot een jaar voor aankomst op Samui geldig is + een negatieve PCR test resultaat 72 uur voor vertrek, de COE en een reisverzekering.

U kunt naar Samui vliegen met een rechtstreekse internationale vlucht of een internationale vlucht via Bangkok en in combinatie met goedgekeurde verzegelde vluchten. Voor de vlucht via Bangkok moet het ticket worden uitgegeven op dezelfde boeking met een internationale vlucht in combinatie met dergelijke goedgekeurde vluchten Bangkok - Samui - Bangkok. Apart geboekte vluchtreserveringen zijn niet toegestaan.

Goedgekeurde vluchten van Bangkok Airways in combinatie met aansluitende internationale vluchten zijn voor de route Bangkok - Koh Samui: PG 5125, PG 5151, PG 5171.
Goedgekeurde vluchten van Bangkok Airways in combinatie met aansluitende internationale vluchten zijn voor de route Koh Samui - Bangkok: PG 5126, PG 5152, PG 5172.

U dient rekening te houden met onderstaande:
Dag 1-3: U mag de hotelkamer alleen verlaten en verblijven in aangewezen ruimtes van het hotel;
Dag 4-7: U kunt alleen reizen binnen aangewezen routes en op tourprogramma's op Koh Samui;
Dag 8-14: U kunt reizen binnen Koh Samui, Koh Pha-ngan en Koh Tao;
Dag 15: Als de laatste test op dag 12-13 negatief is, kunt u uw reis vervolgen binnen Thailand.

U krijgt 3 PCR tests tijdens uw verblijf (bij aankomst op Samui, op dag 6-7 en op dag 12-13). Deze dienen allemaal negatief te zijn. Als u positief getest wordt dan moet u naar een ziekenhuis voor behandeling en de gemaakte kosten moeten gedekt worden door de verzekering die afgesloten is.

Klik hier voor de laatste informatie over het Samui Plus programma >>

Kan ik een reis naar Thailand op basis van de Samui Plus programma via Thailand Travel boeken?

Ja, wij kunnen het totale plaatje aanbieden zoals COE, SHA extra plus hotels, vliegticket en u adviseren over de verplichte Covid 19 verzekering. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Per 16 augustus 2021 kan men zonder verplichte quarantaine naar Phuket reizen en daarna naar meer bestemmingen onder het Phuket Sandbox 7 + 7 extension programma, wat houdt de Phuket Sandbox 7 + 7 extension in?

Het Phuket Sandbox 7+7 Extension programma stelt volledig gevaccineerde internationale reizigers in staat om het verplichte verblijf in Phuket te verkorten van 14 naar 7 dagen, na deze 7 dagen kan men doorreizen naar de volgende gebieden in Krabi (Koh Phi Phi, Koh Ngai of Railay) , Phang-Nga (Khao Lak of Koh Yao) of Surat Thani (Koh Samui, Koh Pha-ngan of Koh Tao) waar ook 7 dagen verbleven dient te worden in een SHA plus hotel. 

Om gebruik te maken van de Phuket Sandbox 7+7 Extension programma dient u tenminste 14 dagen terug volledig gevaccineerd te zijn. U bent vrij om de gebieden te verkennen, u dient zich echter wel iedere dag te melden in het hotel.
Tijdens de 14 dagen dient u 3 PCR testen te doen welke allemaal een negatieve uitslag dienen te hebben. Na 14 dagen bent u vrij om naar andere delen van Thailand te reizen.
Ook voor de Phuket Sandbox 7+7 Extension programma dient u een COE aan te vragen en een extra verzekering af te sluiten. Een reis naar Thailand onder de Phuket sandbox kunt u bij Thailand Travel boeken. 

Klik hier voor de laatse informatie over de Phuket Sandbox 7+7 extension >>

Wanneer zullen steden als Bangkok, Hua Hin, Pattaya en Chiang Mai weer open gaan voor toeristen zonder de verplichte quarantaine direct bij aankomst in Thailand?

Als de vaccinatiegraad in deze gebieden de 70% zal bereiken en het aantal besmettingen onder controle zijn, is de verwachting dat rond november 2021 deze gebieden weer open zullen gaan voor gevaccineerde toeristen zonder de verplichte quarantaine direct bij aankomst in Thailand. Wel dient u vooraf waarschijnlijk een COE (Certificate of Entry) aan te vragen, een verplichte verzekering tegen Covid-19 af te sluiten, een SHA+ hotel te boeken voor 1 of 2 weken incl. 3 PCR-testen, net zoals momenteel voor Phuket van toepassing is.

Wat houden de quarantainemaatregelen in Thailand in?

Op dit moment bent u verplicht 15 dagen/14 nachten in quarantaine te gaan bij aankomst in Thailand (Bangkok). U dient voor vertrek een ASQ hotel te hebben geboekt. Kosten voor deze quarantaine zijn voor eigen rekening. Na aankomst gaat u direct per privé transfer naar uw hotel waar u in quarantaine dient te verblijven op uw kamer. De maaltijden worden 3 maal per dag voor uw deur gezet. U krijgt tijdens uw verblijf 3 maal een corona test. Bent u negatief, dan kunt u uw reis vervolgen.

Per 1 juli kan men zonder de verplichte quarantaine naar Phuket reizen onder het Phuket Sandbox programma (lees voor meer informatie bij de overige veelgestelde vragen).

 

Kan ik een quarantaine hotel (ASQ of ALQ) in Thailand boeken via Thailand Travel?

Voor de COE aanvraag moet u een hotelbevestiging hebben in een quarantaine hotel (ASQ/ALQ) in Thailand. Wij hebben diverse hotels die wij u kunnen aanbieden. Ook kunnen wij u behulpzaam zijn bij het aanvragen van het reiscertificaat (COE) om Thailand in te mogen. 

Wat gebeurt er als ik tijdens mijn verblijf in Thailand positief wordt getest op Covid?

Als tijdens uw verblijf in Thailand wordt geconstateerd dat u Covid heeft volgt een verplichte ziekenhuisopname of quarantaineverblijf in een veldhospitaal. Dat geldt ook als u geen symptomen van Covid vertoont (asymptomatisch). Ook in die gevallen geldt dat een thuisquarantaine niet is toegestaan. De kosten voor dit verblijf zullen vergoed worden door de extra verzekering die u heeft afgesloten tegen Covid bij een COE aanvraag of deze kosten worden wellicht gedekt door uw zorgverzekering. Informeer vooraf uw reis naar Thailand onder welke voorwaarden deze kosten gedekt zullen zijn.

Is bij terugkeer naar Nederland vanuit Thailand een PCR test verplicht?

Als u vanuit Thailand naar Nederland reist bent u verplicht zich te laten testen op COVID-19. U moet een NAAT/PCR test kunnen overleggen van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Ook als u gevaccineerd bent dient u een test te kunnen overleggen. Personen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht.

Bij terugkeer naar Nederland vanuit Thailand is een quarantaineverklaring verplicht. Wat houdt deze verklaring in?

Als u terugkeert vanuit Thailand is een (thuis)quarantaine van 10 dagen verplicht bij aankomst in Nederland als u niet bent gevaccineerd tegen Covid-19. U moet een ingevulde quarantaineverklaring kunnen tonen. U heeft de keuze uit een online-formulier en een invulbaar pdf formulier. Klik hier voor meer informatie en het formulier. 
Als u gevaccineerd tegen Covid-19 bent hoeft u vanaf 22 september 2021 niet in (thuis)quarantaine.

Moet ik ook in (thuis)quarantaine in Nederland als ik terugkom uit Thailand?

Als u vanuit Thailand terugkomt in Nederland moet u verplicht 10 dagen in (thuis)quarantaine gaan als u niet bent gevaccineerd tegen Covid-19 en moet u een quarantaine verklaring bij u hebben. Met een coronatest bij de GGD op dag 5 kunt u de duur van het thuisblijven verkorten. Als u gevaccineerd tegen Covid-19 bent hoeft u vanaf 22 september 2021 niet in (thuis)quarantaine.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er in Thailand?

In Thailand zijn tot nu toe 1.561.638 (+12.353) Covid-19 gevallen gemeld en 16.268 sterfgevallen (26/09/2021).

Wat zijn de corona maatregelen in Thailand?

De lokale overheid heeft alle uitgaansgelegenheden (bars, pubs, clubs en karaokebars) in de meeste provincies, inclusief Bangkok, sinds begin mei opgedragen de deuren te sluiten vanwege de huidige COVID-19 golf. Ook veel andere bedrijven en openbare ruimtes zoals: bioscopen, pretparken, dierentuinen, zwembaden, musea etc etc hebben verplicht de deuren moeten sluiten.

In de restaurants die geopend mogen zijn moet men de regels in acht nemen die gelden, zoals afstand houden, een beperkt aantal bezoekers en handen wassen en bij veel restaurants is alleen afhaal mogelijk afhankelijk van de kleurcode van de provincie. In een aantal provincies zijn reisbeperkingen ingesteld. Ook moet men de mobiele app Mor Chana downloaden en gebruiken.

Ook dient men de volgende regels in acht te nemen zoals: 

  • SOCIALE AFSTAND (1,5 m afstand, geen handdrukken, geen evenementen, feesten, bijeenkomsten bijwonen), ga alleen uit als het echt nodig is
  • Was de handen 20 + seconden met zeep of gebruik producten op alcoholbasis
  • raak je mond, neus en ogen niet aan
  • Nies, hoest in de holte van je arm of in een papieren zakdoek
  • Het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes is verplicht


Het dragen van een mondkapje is verplicht bij reizen met openbaar vervoer, maar ook bij het betreden van supermarkten/winkels en/of openbare bezienswaardigheden/plaatsen. Bij het niet dragen van een mondkapje kan een boete worden opgelegd van 20.000 THB. Bij het betreden van veel winkels en eetgelegenheden wordt bij entree de lichaamstemperatuur opgemeten en moet men een QR code scannen op de telefoon.

Wat gebeurd er op het moment dat mijn toekomstige reis nog steeds niet door kan gaan door reisbeperkingen?

In dat geval nemen wij enkele weken voor vertrek contact met u op om de mogelijkheden door te nemen. De meeste klanten kiezen ervoor om de reis te verzetten naar later dit jaar of zelfs naar 2022. 

Hoe werken de vakantievouchers?

Indien uw reeds geboekte reis geen doorgang kan vinden ontvangt u van ons de SGR Corona Voucher (uitgifte mogelijk t/m 31 december 2020, na deze datum worden er geen SGR Corona Vouchers uitgegeven). U heeft 12 maanden de tijd om deze in te zetten voor een nieuwe reis. 

Reserveren bij Thailand Travel

Kan ik mijn reservering wijzigen?

Of u uw reservering kunt wijzigen hangt af van de status van uw reservering en van de voorwaarden die aan uw vliegticket en reis zitten. Dit wordt door de vliegmaatschappij bepaald en niet door Thailand Travel. Mocht u willen wijzigen dan moet eerst bekeken worden of het ticket al is geprint. Thailand Travel moet altijd contact opnemen met de vliegmaatschappij en zijn er aan het wijzigen bijna altijd kosten verbonden. Is het ticket nog niet geprint, dan is het eenvoudiger om een aanpassing te maken.

Kan ik annuleren, en hoe doe ik dat?

Annuleren dient ten alle tijde schriftelijk te gebeuren. U stuurt uw annulering per email dan wel per post. Na ontvangst wordt uw annulering in behandeling genomen. De annuleringsvoorwaarden kunt u terug vinden in onze Algemene Voorwaarden. Indien u tickets heeft gereserveerd die non-refundable zijn en reeds uitgegeven, dan zijn de annuleringskosten altijd 100%. Nadat uw annulering behandeld is krijgt u per mail hiervan de bevestiging/annuleringsnota. U kunt deze nota indienen bij uw verzekeringsmaatschappij, zij bepalen of u de annuleringskosten vergoed krijgt.

Kan ik een afspraak maken en langskomen op jullie kantoor ?

U kunt bij ons langskomen op ons kantoor in het centrum van Rotterdam om uw reis te bespreken, echter dit kan alleen op afspraak. Eventuele klachten worden enkel schriftelijk en/of telefonisch afgehandeld.

Is Thailand Travel zaterdag en zondag (telefonisch) bereikbaar?

Zaterdag en zondag is ons kantoor gesloten en zijn wij in principe telefonisch niet bereikbaar. Echter wordt onze e-mail continue uitgelezen en zijn wij in noodgevallen op zaterdag en zondag via e-mail bereikbaar.

Hoe gaan we om met uw persoonsgegevens?

Thailand Travel gaat zeer zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. De gegevens die u invult voor het maken van een reservering of het aanmelden op de mailinglist hebben wij nodig om die betreffende service te verlenen.
De door u ingevulde gegevens worden, indien u dit heeft aangegeven, alleen gebruikt voor het versturen van onze nieuwsbrief en voor het uitvoeren van bijvoorbeeld kortingacties.
Uw gegevens worden in géén geval doorgegeven aan derden.

Hoe kan ik Thailand Travel buiten kantoortijden bereiken?

Buiten kantoortijden zijn wij bereikbaar via ons noodnummer die u heeft ontvangen bij uw reisbescheiden. Daarnaast zijn wij per email en Whatsapp 7 dagen per week bereikbaar.

Kan ik mijn reservering met creditcard betalen?

Thailand Travel accepteert geen creditcardbetalingen.

Wanneer krijg ik mijn vliegticket en alle reisbescheiden?

U krijgt uw reisbescheiden na ontvangst van uw betaling uiterlijk 2 weken voor vertrek per e-mail of per post thuis gestuurd. Losse vliegtickets krijgt u na betaling dezelfde dag toegezonden.

Reisdocumenten en visum voor Thailand

Heb ik een visum voor Thailand nodig?

Reizigers met een Nederlands en Belgisch paspoort hebben als toerist geen visum nodig welke van te voren moet worden aangeschaft. Bij aankomst in Thailand krijgen zij een toeristenvisum voor een verblijf van 30 dagen. Heeft u een ander soort visum nodig of voor een langer verblijf dient u contact op te nemen met de Thaise ambassade.
* Op dit moment gelden er aanvullende voorwaarden om Thailand binnen te komen ivm het Coronavirus *

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor een reis naar Thailand?

Verzekeringen en garanties

Kan ik veilig en vertrouwd boeken bij Thailand Travel?

Ja, want Thailand Travel is aangesloten bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en het Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen onze reizen onder de garantie van het SGR. Dit houdt in dat het SGR u als consument verzekert uw vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Meer informatie vindt u op: https://www.sgr.nl/

Het Calamiteitenfonds draagt er in geval van een door het Calamiteitenfonds vastgestelde calamiteit zorg voor, dat u als consument die deelneemt aan een door ons verzorgde reis:
- (een deel van) uw reissom vergoed krijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig hebben kunnen uitvoeren.
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt wanneer wij als gevolg van een calamiteit de reis hebben moeten aanpassen of indien u vervroegd heeft moeten terugkeren naar huis. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie vindt u op: https://www.calamiteitenfonds.nl.

Wat voor verzekeringen heb ik nodig voor een reis naar Thailand?

Op dit moment is een reisverzekering die Covid 19 dekt verplicht om toegang te krijgen tot Thailand. Informeer bij uw zorgverzekering of zij een engelstalige verklaring willen afgeven waarin de bedragen expliciet staan vermeld om het COE (Certificate of Entry) te verkrijgen. Mocht het COE worden afgekeurd kan Thailand Travel u adviseren waar u deze verzekering kunt afsluiten die goedgekeurd is om het COE te verkrijgen.

Het afsluiten van een goede reis-en/of annuleringsverzekering is noodzakelijk voor een vakantie naar Thailand. Via onze website kunt u deze eenvoudig online afsluiten. Heeft u reeds een reisverzekering, controleer dan of deze werelddekking biedt. Is dit niet het geval, laat uw huidige dekking dan uitbreiden met deze werelddekking.

Goed verzekerd op reis

Reizen en op vakantie gaan doet u voor uw plezier. Daar wilt u van genieten. Toch kan er ook dan wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan bent u met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

De reisverzekering

Het zal u tijdens een vakantie maar gebeuren: u wordt bestolen, krijgt pech onderweg of moet naar het ziekenhuis. Op die momenten kunt u ontdekken hoe belangrijk een goede reisverzekering is.

De reisverzekering vergoedt niet alleen de schade die op reis ontstaat door diefstal of verlies. Ook de extra kosten waar u in het buitenland voor kunt komen te staan bij ziekte en/of ongeval. Hulpverlening is een belangrijk onderdeel van de verzekering en is standaard verzekerd.

De reisverzekering biedt hulp en dekt ook de kosten als u onverwacht naar huis terug moet, bijvoorbeeld omdat een naast familielid is overleden. Of als u een ongeval krijgt op reis en in het ergste geval wanneer u komt te overlijden.

100% vergoeding van medische kosten gemaakt in het buitenland

Ook met een goede zorgverzekering is het verstandig een reisverzekering af te sluiten.

De annuleringsverzekering

U heeft een vakantie geboekt en tussen het moment van boeken en vertrek bestaat de kans dat u door een onvoorziene omstandigheid niet op reis kunt gaan. Moet u de reis annuleren, dan brengt de reisorganisatie u daarvoor kosten in rekening. Deze kunnen oplopen tot 100% van de reissom als de annulering vlak voor de vertrekdatum ligt.

Wordt u tijdens de vakantie een paar dagen in een ziekenhuis opgenomen, of moet u eerder naar huis terugkeren, dan biedt de annuleringsverzekering ook uitkomst. De niet-gebruikte reisdagen worden vergoed.

Ook bij ‘last-minute' reizen is het verstandig een annuleringsverzekering af te sluiten; de kosten van annulering zijn dan namelijk het hoogst!

Belangrijk

Annuleringskosten, vanwege een ziekte, aandoening of afwijking die drie maanden voordat de verzekering werd afgesloten al bestond of klachten veroorzaakte, worden niet vergoed.

Dit geldt voor alle verzekerden, familieleden in de 1e en 2e graad en huisgenoten.

Deze uitsluiting is niet van toepassing indien de verzekering binnen 7 dagen na boeking van de reis wordt afgesloten.

Geneesmiddelen en vaccinaties

Heb ik vaccinaties nodig?

Thailand Travel werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Voor informatie over eventuele benodigde vaccinaties voor een reis naar Indonesië verzoeken wij u om contact op te nemen met Thuisvaccinatie.nl. Zij kunnen u een goed advies geven en zijn goed op de hoogte van de actuele situatie voor elk gebied welke u wilt bezoeken.

Vliegen

Hoe lang van te voren moet ik inchecken en op het vliegveld zijn?

Zorg dat u in ieder geval drie uur vóór vertrek van uw vlucht incheckt. Als u bijvoorbeeld meer beenruimte wilt of niet bij de wc of juist wel wilt zitten maakt u meer kans als u vroeg incheckt.
Bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om vanaf 48-24 uur vóór vertrek (dit verschilt per vliegmaatschappij) vast online in te checken via de website van de vliegmaatschappij. U reserveert dan zelf uw stoel en omzeilt hiermee de vaak lange wachtrijen op de luchthaven.

Wat is een E-ticket?

Een E-ticket is een print van een bestaande en uitgegeven vliegticketreservering. Het enige dat de passagier ontvangt is een reisschema en een unieke code die overal geldig is. (Bij het inchecken, de douane, enz.)

Hoeveel kilo bagage mag ik meenemen?

Hoeveel kilo bagage u mee mag nemen staat op uw vliegticket vermeld en is per luchtvaartmaatschappij en per klasse verschillend. Als u online een vliegticket boekt via onze online boekingsmodule staat aangegeven hoeveel kg u mag meenemen. Bij sommige vliegmaatschappijen (o.a. KLM) staat aangegeven 1 piece en dat houdt dan 23 kg in.

Hieronder een overzicht van diverse maatschappijen:

Eva Air
Economy klasse 30 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
Elite klasse 35 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage

Emirates
Economy klasse 30 kilo ruimbagage (15 of 20 bij promo tickets) en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage

Qatar
Economy klasse 30 kilo ruimbagage (20 of 25 bij promo’s) en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage ruimbagage en 12 kilo handbagage

Etihad Airways
Economy klasse 23 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage ruimbagage en 12 kilo handbagage

KLM
Economy klasse 23 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage
Business klasse 2 koffers max 32 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage

Hoe lang is het vliegen naar Thailand?

De vluchtduur naar Bangkok is ongeveer 11 uur bij een rechtstreekse vlucht. Een vlucht met overstap duurt al snel 15 uur of langer. U komt aan op luchthaven van Bangkok, Suvarnabhumi.

Aankomst en verblijf in Thailand

Hoe herken ik de chauffeur en gids bij aankomst in Thailand?

Bij aankomst op het vliegveld staat de chauffeur en gids u al op te wachten. Deze herkent door een bordje met uw naam erop. Kunt u de chauffeur niet vinden dan kunt u naar een meetingpoint welke is aangegeven in uw reispapieren. 

Wat is het tijdsverschil in Thailand met Nederland?

In Thailand is het tijdens onze zomertijd 5 uur later dan in Nederland en tijdens de wintertijd is er 6 uur verschil.

Moet ik vertrekbelasting betalen bij vertrek uit Thailand?

Bij vertrek vanuit Thailand hoeft u geen vertrekbelasting te betalen. Dit bedrag is reeds opgenomen in de prijs van uw vliegticket.

Moet ik een klamboe meenemen op reis naar Thailand?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen naar Thailand. De accomodatie heeft airconditioning of een ventilator en waar nodig is een klamboe aanwezig.

Wie handelt eventuele vragen / problemen af op de plaats van bestemming?

Mocht u tijdens uw reis vragen of problemen hebben dan kunt u contact opnemen met onze agent ter plaatse. Zij kunnen u op allerlei manieren behulpzaam zijn. De contactgegevens staan op de voucher vermeldt die u heeft ontvangen.

Na mijn reis

Ik heb een klacht. Wat kan ik doen?

Het kan altijd zo zijn dat u op de vakantie een opmerking of klacht heeft. Klachten na afloop van de reis hoeven niet nodig te zijn. Veelal kunnen tekortkomingen ter plaatse op eenvoudige wijze worden opgelost door het direct te melden aan onze reisagent. Ook is Thailand Travel via email en Whattsapp altijd te bereiken. Indien het probleem ter plaatse niet is opgelost, dan dient u uw klacht schriftelijk of per e-mail bij ons in te dienen.

Kan ik na een maand mijn klacht nog indienen?

Klachten die later dan één maand na terugkomst worden ingediend kunnen wij niet meer in behandeling nemen.

Neem contact op