Alle antwoorden op een rij

Veel gestelde vragen

grand-palace-in-bangkok-thailand-travel

Er komt heel wat kijken bij een verre reis naar Thailand en wij kunnen ons goed voorstellen dat u nog allerlei praktische en inhoudelijke vragen hebt. Hier vindt u vast een selectie van de meest gestelde vragen.

Reizen naar Thailand en het Coronavirus

Wat zijn de corona maatregelen in Thailand?

De lokale overheid heeft alle uitgaansgelegenheden (bars, pubs, clubs en karaokebars) in de meeste provincies, inclusief Bangkok, sinds begin mei opgedragen de deuren te sluiten vanwege de huidige COVID-19 golf. Ook veel andere bedrijven en openbare ruimtes zoals: bioscopen, pretparken, dierentuinen, zwembaden, musea etc etc hebben verplicht de deuren moeten sluiten.

In de restaurants die geopend mogen zijn moet men de regels in acht nemen die gelden, zoals afstand houden, een beperkt aantal bezoekers en handen wassen en bij veel restaurants is alleen afhaal mogelijk afhankelijk van de kleurcode van de provincie. In een aantal provincies zijn reisbeperkingen ingesteld. Ook moet men de mobiele app Mor Chana downloaden en gebruiken.

Ook dient men de volgende regels in acht te nemen zoals: 

  • SOCIALE AFSTAND (1,5 m afstand, geen handdrukken, geen evenementen, feesten, bijeenkomsten bijwonen), ga alleen uit als het echt nodig is
  • Was de handen 20 + seconden met zeep of gebruik producten op alcoholbasis
  • raak je mond, neus en ogen niet aan
  • Nies, hoest in de holte van je arm of in een papieren zakdoek
  • Het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes is verplicht


Het dragen van een mondkapje is verplicht bij reizen met openbaar vervoer, maar ook bij het betreden van supermarkten/winkels en/of openbare bezienswaardigheden/plaatsen. Bij het niet dragen van een mondkapje kan een boete worden opgelegd van 20.000 THB. Bij het betreden van veel winkels en eetgelegenheden wordt bij entree de lichaamstemperatuur opgemeten en moet men een QR code scannen op de telefoon.

Hoeveel coronabesmettingen zijn er in Thailand?

In Thailand zijn tot nu toe 218.131 (+3682) Covid-19 gevallen gemeld en 1629 sterfgevallen (20/06/2021).

Mag ik naar Thailand reizen?

Momenteel vliegen er een zeer beperkt aantal luchtvaartmaatschappijen naar Thailand, vanuit Nederland en België. Voor verschillende typen reizigers is het mogelijk om naar Thailand te reizen mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. O.a. een geldig visum (indien nodig), een reiscerticaat (COE) die u online kunt aanvragen waarin wordt gevraagd om een reisverzekering die covid-19 dekt voor minimaal 100.000 usd, een reserveringsbevestiging van een door de overheid goedgekeurd ASQ of ALQ hotel, een bewijs van voldoende saldo op uw bankrekening, een negatieve covid test en een T 8 formulier. Daarnaast geldt bij aankomst een quarantaine verplichting. Per 1 mei 2021 zal dit 15dagen/14 nachten zijn in een ASQ hotel. Voor Nederlandse paspoorthouders is recent bekend gemaakt dat voor een toeristenvisum een visumvrijstelling geldt voor nieuwe aankomsten. Een COE is wel verplicht als ook de verplichte quarantaineregeling.

Klik hier voor de laatste informatie >

Voor een reis naar Thailand is een reiscertificaat (COE) verplicht, hoe vraag ik deze aan?

Op dit moment moet u voor een reis naar Thailand beschikken over een Certificate of Entry (COE). U vraagt deze aan via https://coethailand.mfa.go.th/.

U kunt het COE ook via Thailand Travel aanvragen. Ook bieden wij de verplichte ASQ hotels aan.

Kan ik alvast een reis/vakantie naar Thailand boeken?

Thailand staat als reisadvies op geel. In Thailand geldt op dit moment een verplichte quarantaine van 15 dagen bij aankomst voor alle reizigers. Om de coronabesmettingen omlaag te krijgen zijn er in Thailand zelf veel maatregelen genomen. Een reis naar Thailand kan geboekt worden, maar u dient rekening te houden met de strenge maatregelen in Thailand. Reizen tussen de provincies in Thailand is aan vele restricties gebonden.

Vanaf 1 juli is het plan dat gevaccineerde buitenlandse toeristen zonder quarantaine in de provincie Phuket kunnen verblijven (Phuket Tourism Sandbox). Zij hoeven zich niet te houden aan de 14-dagen quarantaineregel die geldt voor niet-gevaccineerde reizigers. Ze worden echter 14 dagen beperkt tot reisactiviteiten binnen aangewezen gebieden in Phuket. Aan het einde van het viertiendaagse verblijf moeten ze negatief testen op Covid-19 om andere bestemmingen in Thailand te kunnen bezoeken. Het verblijf zal moeten zijn in SHA plus hotels, dit zijn gecertificeerde hotels die voldoen aan de strenge hygiëne regels.


Bij aankomst op Phuket Airport moet men (onderdanen of inwoners van landen met een gemiddeld tot laag risico)  een Covid-19 vaccinatiecertificaat hebben dat minimaal 14 dagen tot een jaar voor aankomst in Phuket geldig is + een negatieve PCR test resultaat 72 uur voor vertrek, de COE en een reisverzekering. 

 

Vwb kinderen 6 t/m 17 jaar die met gevaccineerde ouders reizen, zij moeten op eigen kosten een Covid sneltest ondergaan bij aankomst op Phuket International Airport. Voor kinderen t/m 5 jaar die met gevaccineerde ouders reizen zullen geen eisen zijn.


Vanaf 1 oktober is het plan dat dit zal worden uitgebreid voor Bangkok, Krabi, Koh Samui, Phang-nga, Chiang Mai en Pattaya.


Vanaf half oktober is het plan Thailand volledig open voor reizigers die zijn ingeënt tegen Covid-19 zonder quarantaine en alle plannen zijn onder voorbehoud van de situatie in Thailand omtrent Covid 19.

 

Bovenstaande is met veel onzekerheid en niets is zeker omtrent de plannen die er zijn. Alles bepalend is de corona situatie op het moment alsook de vaccinatiegraad. Minimaal 70% van de plaatselijke bevolking zou moeten zijn ingeënt volgens de berichtgeving.

Het reisadvies voor Thailand staat op geel, wat houdt dat precies in?

Een geel reisadvies betekent dat reizen naar Thailand op dit moment niet wordt ontraden. Bij terugkomst in Nederland hoeft de reiziger vanuit Thailand geen negatieve coronatestuitslag te hebben. De bestemming kan echter wel inreisbeperkingen hebben. Dat geldt op dit moment ook voor Thailand. Bij aankomst in Thailand moeten reizigers 15 dagen in verplichte quarantaine en is een door de ambassade vooraf afgegeven reiscertificaat verplicht (COE). 

Wat houden de quarantainemaatregelen in Thailand in?

Op dit moment bent u verplicht 15 dagen/14 nachten in quarantaine te gaan bij aankomst in Thailand. U dient voor vertrek een ASQ hotel te hebben geboekt. Kosten voor deze quarantaine zijn voor eigen rekening. Na aankomst gaat u direct per privé transfer naar uw hotel waar u in quarantaine dient te verblijven op uw kamer. De maaltijden worden 3 maal per dag voor uw deur gezet. U krijgt tijdens uw verblijf 3 maal een corona test. Bent u negatief, dan kunt u uw reis vervolgen.

 

Kan ik een quarantaine hotel (ASQ of ALQ) in Thailand boeken via Thailand Travel?

Voor de COE aanvraag moet u een hotelbevestiging hebben in een quarantaine hotel (ASQ/ALQ) in Thailand. Wij hebben diverse hotels die wij u kunnen aanbieden. Ook kunnen wij u behulpzaam zijn bij het aanvragen van het reiscertificaat (COE) om Thailand in te mogen. 

Wat gebeurd er op het moment dat mijn toekomstige reis nog steeds niet door kan gaan door reisbeperkingen?

In dat geval nemen wij enkele weken voor vertrek contact met u op om de mogelijkheden door te nemen. De meeste klanten kiezen ervoor om de reis te verzetten naar later dit jaar of zelfs naar 2022. 

Moet ik ook in quarantaine in Nederland als ik terugkom uit Thailand?

Als u vanuit Thailand terugkomt in Nederland hoeft u NIET in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit Thailand voor Nederland. U hoeft bij binnenkomst in Nederland geen negatieve COVID-19 PCR-testuitslag te laten zien en ook geen sneltest uitslag. Thailand staat namelijk op de lijst van veilige landen waarvoor het inreisverbod is opgeheven.

Wat is het actuele reisadvies voor Thailand?

Bekijk het reisadvies voor Thailand van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/reizen/reisadvies

 

Hoe werken de vakantievouchers?

Indien uw reeds geboekte reis geen doorgang kan vinden ontvangt u van ons de SGR Corona Voucher (uitgifte mogelijk t/m 31 december 2020, na deze datum worden er geen SGR Corona Vouchers uitgegeven). U heeft 12 maanden de tijd om deze in te zetten voor een nieuwe reis. 

Reserveren bij Thailand Travel

Kan ik mijn reservering wijzigen?

Of u uw reservering kunt wijzigen hangt af van de status van uw reservering en van de voorwaarden die aan uw vliegticket en reis zitten. Dit wordt door de vliegmaatschappij bepaald en niet door Thailand Travel. Mocht u willen wijzigen dan moet eerst bekeken worden of het ticket al is geprint. Thailand Travel moet altijd contact opnemen met de vliegmaatschappij en zijn er aan het wijzigen bijna altijd kosten verbonden. Is het ticket nog niet geprint, dan is het eenvoudiger om een aanpassing te maken.

Kan ik annuleren, en hoe doe ik dat?

Annuleren dient ten alle tijde schriftelijk te gebeuren. U stuurt uw annulering per email dan wel per post. Na ontvangst wordt uw annulering in behandeling genomen. De annuleringsvoorwaarden kunt u terug vinden in onze Algemene Voorwaarden. Indien u tickets heeft gereserveerd die non-refundable zijn en reeds uitgegeven, dan zijn de annuleringskosten altijd 100%. Nadat uw annulering behandeld is krijgt u per mail hiervan de bevestiging/annuleringsnota. U kunt deze nota indienen bij uw verzekeringsmaatschappij, zij bepalen of u de annuleringskosten vergoed krijgt.

Kan ik een afspraak maken en langskomen op jullie kantoor ?

U kunt bij ons langskomen op ons kantoor in het centrum van Rotterdam om uw reis te bespreken, echter dit kan alleen op afspraak. Eventuele klachten worden enkel schriftelijk en/of telefonisch afgehandeld.

Is Thailand Travel zaterdag en zondag (telefonisch) bereikbaar?

Zaterdag en zondag is ons kantoor gesloten en zijn wij in principe telefonisch niet bereikbaar. Echter wordt onze e-mail continue uitgelezen en zijn wij in noodgevallen op zaterdag en zondag via e-mail bereikbaar.

Hoe gaan we om met uw persoonsgegevens?

Thailand Travel gaat zeer zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. De gegevens die u invult voor het maken van een reservering of het aanmelden op de mailinglist hebben wij nodig om die betreffende service te verlenen.
De door u ingevulde gegevens worden, indien u dit heeft aangegeven, alleen gebruikt voor het versturen van onze nieuwsbrief en voor het uitvoeren van bijvoorbeeld kortingacties.
Uw gegevens worden in géén geval doorgegeven aan derden.

Hoe kan ik Thailand Travel buiten kantoortijden bereiken?

Buiten kantoortijden zijn wij bereikbaar via ons noodnummer die u heeft ontvangen bij uw reisbescheiden. Daarnaast zijn wij per email en Whatsapp 7 dagen per week bereikbaar.

Kan ik mijn reservering met creditcard betalen?

Thailand Travel accepteert geen creditcardbetalingen.

Wanneer krijg ik mijn vliegticket en alle reisbescheiden?

U krijgt uw reisbescheiden na ontvangst van uw betaling uiterlijk 2 weken voor vertrek per e-mail of per post thuis gestuurd. Losse vliegtickets krijgt u na betaling dezelfde dag toegezonden.

Reisdocumenten en visum voor Thailand

Heb ik een visum voor Thailand nodig?

Reizigers met een Nederlands en Belgisch paspoort hebben als toerist geen visum nodig welke van te voren moet worden aangeschaft. Bij aankomst in Thailand krijgen zij een toeristenvisum voor een verblijf van 30 dagen. Heeft u een ander soort visum nodig of voor een langer verblijf dient u contact op te nemen met de Thaise ambassade.
* Op dit moment gelden er aanvullende voorwaarden om Thailand binnen te komen ivm het Coronavirus *

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor een reis naar Thailand?

Verzekeringen en garanties

Kan ik veilig en vertrouwd boeken bij Thailand Travel?

Ja, want Thailand Travel is aangesloten bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en het Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen onze reizen onder de garantie van het SGR. Dit houdt in dat het SGR u als consument verzekert uw vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Meer informatie vindt u op: https://www.sgr.nl/

Het Calamiteitenfonds draagt er in geval van een door het Calamiteitenfonds vastgestelde calamiteit zorg voor, dat u als consument die deelneemt aan een door ons verzorgde reis:
- (een deel van) uw reissom vergoed krijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig hebben kunnen uitvoeren.
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt wanneer wij als gevolg van een calamiteit de reis hebben moeten aanpassen of indien u vervroegd heeft moeten terugkeren naar huis. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie vindt u op: https://www.calamiteitenfonds.nl.

Wat voor verzekeringen heb ik nodig voor een reis naar Thailand?

Het afsluiten van een goede reis-en/of annuleringsverzekering is noodzakelijk voor een vakantie naar Thailand. Via onze website kunt u deze eenvoudig online afsluiten. Heeft u reeds een reisverzekering, controleer dan of deze werelddekking biedt. Is dit niet het geval, laat uw huidige dekking dan uitbreiden met deze werelddekking.

Goed verzekerd op reis

Reizen en op vakantie gaan doet u voor uw plezier. Daar wilt u van genieten. Toch kan er ook dan wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan bent u met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

De reisverzekering

Het zal u tijdens een vakantie maar gebeuren: u wordt bestolen, krijgt pech onderweg of moet naar het ziekenhuis. Op die momenten kunt u ontdekken hoe belangrijk een goede reisverzekering is.

De reisverzekering vergoedt niet alleen de schade die op reis ontstaat door diefstal of verlies. Ook de extra kosten waar u in het buitenland voor kunt komen te staan bij ziekte en/of ongeval. Hulpverlening is een belangrijk onderdeel van de verzekering en is standaard verzekerd.

De reisverzekering biedt hulp en dekt ook de kosten als u onverwacht naar huis terug moet, bijvoorbeeld omdat een naast familielid is overleden. Of als u een ongeval krijgt op reis en in het ergste geval wanneer u komt te overlijden.

100% vergoeding van medische kosten gemaakt in het buitenland

Ook met een goede zorgverzekering is het verstandig een reisverzekering af te sluiten.

De annuleringsverzekering

U heeft een vakantie geboekt en tussen het moment van boeken en vertrek bestaat de kans dat u door een onvoorziene omstandigheid niet op reis kunt gaan. Moet u de reis annuleren, dan brengt de reisorganisatie u daarvoor kosten in rekening. Deze kunnen oplopen tot 100% van de reissom als de annulering vlak voor de vertrekdatum ligt.

Wordt u tijdens de vakantie een paar dagen in een ziekenhuis opgenomen, of moet u eerder naar huis terugkeren, dan biedt de annuleringsverzekering ook uitkomst. De niet-gebruikte reisdagen worden vergoed.

Ook bij ‘last-minute' reizen is het verstandig een annuleringsverzekering af te sluiten; de kosten van annulering zijn dan namelijk het hoogst!

Belangrijk

Annuleringskosten, vanwege een ziekte, aandoening of afwijking die drie maanden voordat de verzekering werd afgesloten al bestond of klachten veroorzaakte, worden niet vergoed.

Dit geldt voor alle verzekerden, familieleden in de 1e en 2e graad en huisgenoten.

Deze uitsluiting is niet van toepassing indien de verzekering binnen 7 dagen na boeking van de reis wordt afgesloten.

Geneesmiddelen en vaccinaties

Heb ik vaccinaties nodig?

Thailand Travel werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Voor informatie over eventuele benodigde vaccinaties voor een reis naar Indonesië verzoeken wij u om contact op te nemen met Thuisvaccinatie.nl. Zij kunnen u een goed advies geven en zijn goed op de hoogte van de actuele situatie voor elk gebied welke u wilt bezoeken.

Vliegen

Hoe lang van te voren moet ik inchecken en op het vliegveld zijn?

Zorg dat u in ieder geval drie uur vóór vertrek van uw vlucht incheckt. Als u bijvoorbeeld meer beenruimte wilt of niet bij de wc of juist wel wilt zitten maakt u meer kans als u vroeg incheckt.
Bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om vanaf 48-24 uur vóór vertrek (dit verschilt per vliegmaatschappij) vast online in te checken via de website van de vliegmaatschappij. U reserveert dan zelf uw stoel en omzeilt hiermee de vaak lange wachtrijen op de luchthaven.

Wat is een E-ticket?

Een E-ticket is een print van een bestaande en uitgegeven vliegticketreservering. Het enige dat de passagier ontvangt is een reisschema en een unieke code die overal geldig is. (Bij het inchecken, de douane, enz.)

Hoeveel kilo bagage mag ik meenemen?

Hoeveel kilo bagage u mee mag nemen staat op uw vliegticket vermeld en is per luchtvaartmaatschappij en per klasse verschillend. Als u online een vliegticket boekt via onze online boekingsmodule staat aangegeven hoeveel kg u mag meenemen. Bij sommige vliegmaatschappijen (o.a. KLM) staat aangegeven 1 piece en dat houdt dan 23 kg in.

Hieronder een overzicht van diverse maatschappijen:

Eva Air
Economy klasse 30 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
Elite klasse 35 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage

Emirates
Economy klasse 30 kilo ruimbagage (15 of 20 bij promo tickets) en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage

Qatar
Economy klasse 30 kilo ruimbagage (20 of 25 bij promo’s) en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage ruimbagage en 12 kilo handbagage

Etihad Airways
Economy klasse 23 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage ruimbagage en 12 kilo handbagage

KLM
Economy klasse 23 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage
Business klasse 2 koffers max 32 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage

Hoe lang is het vliegen naar Thailand?

De vluchtduur naar Bangkok is ongeveer 11 uur bij een rechtstreekse vlucht. Een vlucht met overstap duurt al snel 15 uur of langer. U komt aan op luchthaven van Bangkok, Suvarnabhumi.

Aankomst en verblijf in Thailand

Hoe herken ik de chauffeur en gids bij aankomst in Thailand?

Bij aankomst op het vliegveld staat de chauffeur en gids u al op te wachten. Deze herkent door een bordje met uw naam erop. Kunt u de chauffeur niet vinden dan kunt u naar een meetingpoint welke is aangegeven in uw reispapieren. 

Wat is het tijdsverschil in Thailand met Nederland?

In Thailand is het tijdens onze zomertijd 5 uur later dan in Nederland en tijdens de wintertijd is er 6 uur verschil.

Moet ik vertrekbelasting betalen bij vertrek uit Thailand?

Bij vertrek vanuit Thailand hoeft u geen vertrekbelasting te betalen. Dit bedrag is reeds opgenomen in de prijs van uw vliegticket.

Moet ik een klamboe meenemen op reis naar Thailand?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen naar Thailand. De accomodatie heeft airconditioning of een ventilator en waar nodig is een klamboe aanwezig.

Wie handelt eventuele vragen / problemen af op de plaats van bestemming?

Mocht u tijdens uw reis vragen of problemen hebben dan kunt u contact opnemen met onze agent ter plaatse. Zij kunnen u op allerlei manieren behulpzaam zijn. De contactgegevens staan op de voucher vermeldt die u heeft ontvangen.

Na mijn reis

Ik heb een klacht. Wat kan ik doen?

Het kan altijd zo zijn dat u op de vakantie een opmerking of klacht heeft. Klachten na afloop van de reis hoeven niet nodig te zijn. Veelal kunnen tekortkomingen ter plaatse op eenvoudige wijze worden opgelost door het direct te melden aan onze reisagent. Ook is Thailand Travel via email en Whattsapp altijd te bereiken. Indien het probleem ter plaatse niet is opgelost, dan dient u uw klacht schriftelijk of per e-mail bij ons in te dienen.

Kan ik na een maand mijn klacht nog indienen?

Klachten die later dan één maand na terugkomst worden ingediend kunnen wij niet meer in behandeling nemen.

Neem contact op