Alle antwoorden op een rij

Veel gestelde vragen

grand-palace-in-bangkok-thailand-travel

Er komt heel wat kijken bij een verre reis naar Thailand en wij kunnen ons goed voorstellen dat u nog allerlei praktische en inhoudelijke vragen hebt. Hier vindt u vast een selectie van de meest gestelde vragen.

Reizen naar Thailand en het Coronavirus

Kan ik een reis naar Thailand boeken bij Thailand Travel op basis van de nieuwe inreisregels die gelden in Thailand vanaf 1 mei 2022?

Ja, u kunt bij Thailand Travel een reis boeken naar Thailand op basis van de nieuwe inreisregels die gelden vanaf 1 mei 2022. Voor Nederlanders en Belgen die volledig zijn ingeënt en ook die niet (volledig) zijn ingeënt tegen Covid-19 kunnen wij een reis boeken onder de hernieuwde regeling. Dit houdt in reizen naar Thailand met een goedgekeurde Thailand Pass.

Vanaf 1 mei 2022 gelden voor reizigers die Thailand per vliegtuig binnenkomen de volgende nieuwe inreismaatregelen;

1. Volledig gevaccineerde personen:

- Vooraf uw reis naar Thailand de Thailand Pass aanvragen (Dit kan Thailand Travel voor u verzorgen, zonder goedgekeurde Thailand Pass is een reis naar Thailand niet mogelijk)
- Benodigde documenten voor de Thailand Pass registratie is een kopie paspoort, vaccinatiebewijs en een bewijs van verzekering met een dekking van ten minste 10.000 USD voor medische behandelingen in Thailand (alleen voor niet-Thais)

(COVID-19 test, zowel voor als na aankomst in Thailand, is niet meer nodig)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Niet-gevaccineerde personen:

(Optie 1 - Vrijstelling van quarantaine) 

Reizigers met een negatief RT-PCR-testresultaat dat binnen 72 uur voor vertrek is afgenomen, moeten:

- Vooraf uw reis naar Thailand de Thailand Pass aanvragen (Dit kan Thailand Travel voor u verzorgen, zonder goedgekeurde Thailand Pass is een reis naar Thailand niet mogelijk)
- Benodigde documenten voor de Thailand Pass registratie is een kopie paspoort, negatief COVID-19 (RT-PCR)-testresultaat dat binnen 72 uur voor vertrek is afgenomen en een bewijs van verzekering met een dekking van ten minste 10.000 USD voor medische behandelingen in Thailand (alleen voor niet-Thais)

(COVID-19-test na aankomst in Thailand is niet vereist)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Optie 2 - Quarantaine)

Reizigers die NIET binnen 72 uur voor vertrek een RT-PCR-testresultaat kunnen ondergaan of in quarantaine willen worden geplaatst:

- Vooraf uw reis naar Thailand de Thailand Pass aanvragen (Dit kan Thailand Travel voor u verzorgen, zonder goedgekeurde Thailand Pass is een reis naar Thailand niet mogelijk)
- Benodigde documenten voor de Thailand Pass registratie is een kopie paspoort, hotelbevestiging in alternatieve quarantaine (AQ) voor 5 dagen (inclusief 1 RT-PCR-test) en een bewijs van verzekering met een dekking van ten minste 10.000 USD voor medische behandelingen in Thailand (alleen voor niet-Thais)
- een RT-PCR-test ondergaan op dag 4 - 5 in Thailand tijdens de verplichte 5-daagse quarantaine in het AQ hotel

Tussen de vertrekdatum en het aanvragen van de Thailand Pass hanteren wij een periode van minimaal 5 dagen. 

Lees het reisadvies voor Thailand goed door op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/reizen/reisadvies .

Als in Thailand bij u een positieve besmetting met Covid-19 wordt geconstateerd volgt een verplichte ziekenhuisopname of een verplichte hotelquarantaine. Kosten zijn voor eigen rekening. Belangrijk is een goede Covid en reisverzekering af te sluiten die deze kosten dekken.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Wat heb ik op dit moment nodig voor het maken van een reis naar Thailand, m.a.w. welke documenten zijn vereist?

Voor het maken van een reis naar Thailand is een goedgekeurde Thailand Pass verplicht. Vanaf 1 mei 2022 zijn de volgende documenten vereist voor het aanvragen van de Thailand Pass:
- kopie paspoort
- vaccinatiebewijs van Covid-19
- een engelstalige verzekeringsverklaring met een dekking van ten minste 10.000 USD voor medische behandelingen in Thailand (alleen voor niet-Thais)

Voor niet gevaccineerden gelden dezelfde documenten (behalve het vaccinatiebewijs) + een negatief Covid-19 (RT-PCR) testresultaat niet ouder dan 72 uur voor vertrek naar Thailand. Vanaf 1 mei 2022 geldt dan dat men bij aankomst in Thailand geen PCR test meer hoeft te ondergaan.


De aanvraag van de Thailand Pass kan Thailand Travel voor u verzorgen.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

 

Voor een reis naar Thailand is vanaf 1 november 2021 registratie in de Thailand Pass verplicht, hoe vraag ik deze aan?

Vanaf 1 november 2021 is voor een reis naar Thailand registratie in de Thailand Pass verplicht.


U krijgt na een succesvolle registratie een QR code. Verstandig is minimaal 5 dagen voor uw vertrek naar Thailand de registratie te doen.

U kunt de registratie in de Thailand Pass ook via Thailand Travel aanvragen. Klik hier >>>

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Wat is op dit moment het voornaamste risico bij het maken van een reis naar en in Thailand tijdens de Covid-19 pandemie?

Het voornaamste risico bij het maken van een reis naar en in Thailand is dat u bij een PCR test positief wordt getest.

Bij een positieve PCR-test kan verplichte opname in een ziekenhuis volgen, ook als u geen klachten heeft. Deze opname is minimaal 10 dagen en na uw herstel ontvangt u een herstelbewijs. Of er op het moment van uw opname ook andere mogelijkheden zijn om in te verblijven voor uw quarantaine zal dat in overleg met u gaan. In dat geval moet u verplicht binnen in uw accomodatie verblijven en mag deze niet verlaten. De kosten van verplichte quarantaine in een hotel zijn voor eigen rekening.

Thailand Travel raadt reizigers aan om de kleine lettertjes van een COVID-19-verzekeringspolis goed te controleren voordat ze deze afsluiten. Uiteindelijk moet de polis de behandelingskosten en andere medische kosten dekken die verband houden met besmetting met COVID-19, waaronder ziekenhuisopname, ziekenhuisisolatie, hotelisolatie of gerelateerde quarantaine. De verzekeringspolis moet ook de gehele duur dekken dat reizigers van plan zijn in Thailand te blijven, plus ten minste 10 extra dagen als voorzorgsmaatregel in het geval dat het tweede testresultaat van de reiziger positief is.

Informeer voor de terugreis vooraf welke voorwaarden de vliegmaatschappij hanteert, dit kan verschillen met het reisadvies van de overheid.


Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Is bij aankomst in Thailand een negatief PCR testuitslag verplicht?

Bij aankomst in Thailand is het vanaf 1 april 2022 voor gevaccineerden tegen Covid-19 niet meer nodig een negatieve PCR-testuitslag te tonen. Vanaf 1 mei 2022 geldt voor gevaccineerden dat ook na aankomst in Thailand geen PCR test meer is vereist. 

Voor niet gevaccineerden geldt vanaf 1 mei 2022 een negatief RT-PCR testresultaat dat binnen 72 uur voor vertrek is afgenomen. Deze is dan nodig voor de aanvraag van de Thailand Pass. Vanaf 1 mei 2022 geldt dan dat voor niet gevaccineerden ook na aankomst in Thailand geen Covid test meer is vereist als men hieraan voldoet.


Bij sommige vliegmaatschappijen is een negatief RT-PCR testuitslag niet ouder dan 48 uur verplicht om toegang te krijgen tot het vliegtuig als ook uw vaccinatiebewijzen.

 

Hoe lang van te voren van mijn reis naar Thailand kan ik de Thailand Pass aanvragen?

De Thailand Pass kan binnen 60 dagen voor de vertrekdatum van uw reis naar Thailand worden aangevraagd.

Welke kosten zijn gedekt m.b.t het Coronavirus met een reis en annuleringsverzekering van de Europeesche als ik naar Thailand reis?

Thailand Travel raadt u aan om een reis en annuleringsverzekering van de Europeesche af te sluiten voor uw reis naar Thailand. Deze sluit u telefonisch af of via onze website (Klik op het logo onderaan de pagina).

Lees wat wel en niet verzekerd is m.b.t. het coronavirus voor en tijdens uw reis. 

Klik hier voor meer informatie >>>

Kan ik een reis naar Thailand op basis van Test & Go via Thailand Travel boeken?

** De Test & Go regeling komt per 1 mei 2022 te vervallen **

Ja, wij kunnen het totale plaatje aanbieden voor een reis naar Thailand onder de Test & Go regeling zoals de Thailand Pass, het SHA++ hotel (op dag 1), vliegtickets, de verplichte PCR test (dag 1) en u adviseren over de verplichte Covid-19 verzekering. 

Vanaf 1 maart zal bij nieuwe aanvragen voor Test & Go voor dag 5 de verplichte PCR-test vervallen alsook de verplichte boeking voor dag 5 in een SHA++ hotel. De PCR-test van dag 5 wordt vervangen door een ATK-test (Antigentest) en het resultaat moet worden upgeload in de Morchana-app.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Kan ik een reis naar Thailand op basis van 5 dagen quarantaine via Thailand Travel boeken?

Ja, wij kunnen voor u een reis naar Thailand boeken onder de quarantaineregeling zoals de Thailand Pass, quarantaine hotel (AQ), het vliegticket en u adviseren over de verplichte Covid 19 verzekering. Voor niet (volledig) gevaccineerden geldt 5 dagen quarantaine bij aankomst in Thailand in een AQ hotel inclusief 1 RT-PCR test op dag 5.

Per 1 mei 2022 geldt deze verplichte quarantaineregeling van 5 dagen voor reizigers die niet gevaccineerd tegen Covid-19 zijn en die NIET binnen 72 uur voor vertrek een RT-PCR-testresultaat kunnen ondergaan of in quarantaine willen worden geplaatst.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Moeten kinderen voor een reis naar Thailand zijn gevaccineerd en is een PCR test verplicht bij aankomst in Thailand voor kinderen?

De volgende inreisvoorwaarden voor kinderen gelden voor een reis naar Thailand:

Reizigers jonger dan 6 jaar:

– Vaccinatie is niet verplicht.
– Moet samen reizen met ouders of wettelijke voogd.
– Hoeft geen negatieve PCR test te tonen bij aankomst in Thailand als de ouders zijn gevaccineerd. Als de ouders niet zijn gevaccineerd zal het kind een speekseltest in Thailand ondergaan.

Reizigers van 5-17 jaar:

– Vaccinatie is niet verplicht.
– Moet reizen samen met ouders of wettelijke voogd.
– Reizigers van 5-17 jaar die zonder begeleiding naar Thailand reizen, moeten ten minste 14 dagen voordat ze naar  Thailand reizen worden gevaccineerd met ten minste 1 dosis van een goedgekeurd vaccin. Degenen die met hun ouders reizen, zijn vrijgesteld van deze verplichting als de ouders zijn gevaccineerd en reizen onder hetzelfde inreisschema met bijbehorende voorwaarden.

Waar kan ik voor vertrek naar Thailand voordelig een PCR test boeken?

Boek voordelig een RT-PCR test voor uw reis naar Thailand inclusief reiscertificaat. Klik hier >>>

Is bij terugkeer naar Nederland vanuit Thailand een PCR test verplicht?

Vanaf 23 maart 2022 geldt:

Voor reizigers uit landen buiten de EU/Schengen (Thailand) vervalt de verplichting om een test-, herstel- of vaccinatiebewijs te hebben die naar Nederland reizen. Een gezondheidsverklaring is nog wel verplicht.

Is bij terugkeer naar Nederland vanuit Thailand een gezondheidsverklaring verplicht?

Bij terugkeer naar Nederland vanuit Thailand moeten alle passagiers (van 12 jaar en ouder) een gezondheidsverklaring invullen. Soms kan dat digitaal (bij online inchecken) en soms moet u een formulier downloaden, printen en invullen. Dit verschilt per luchtvaartmaatschappij. U kunt enkel aan boord gaan van het vliegtuig met een ingevulde gezondheidsverklaring.

Ik ben hersteld van Corona/Covid-19 en heb een herstelbewijs: word ik toegelaten tot Thailand?

Ja, als u bent hersteld van COVID-19 en u heeft na uw herstel 1 injectie van een COVID-19-vaccin ontvangen welke is goedgekeurd door de Thaise gezondheidsautoriteit wordt dat geaccepteerd en is dat toegestaan voor de aanvraag van de Thailand Pass. U dient te beschikken over een herstelbewijs en minimaal 14 dagen voor vertrek van Nederland naar Thailand het vaccin te hebben gekregen. 

Personen die volledig zijn gevaccineerd en die meer dan 14 dagen maar minder dan 3 maanden vanaf de datum van het eerste symptoom of de datum van eerste detectie met COVID-19 besmet waren, kunnen in plaats daarvan een positief pre-departure RT-PCR-testresultaat samen met een bewijs van herstel gebruiken. 

Als u op dag 1 positief test zal beoordeeld worden aan de hand van het herstelbewijs of u de reis kunt voortzetten na dag 1. Oordeelt men anders dan gaat u in verplichte quarantaine voor minimaal 10 dagen. 

Let op: vliegmaatschappijen kunnen strengere regels hanteren. Informeer altijd welke regels de vliegmaatschappij hanteert waarmee u gaat vliegen.

Kan ik de verplichte COVID-19 verzekering benodigd voor het Thailand Pass ook via Thailand Travel afsluiten?

Thailand Travel kan voor u de verplichte COVID-19 verzekering afsluiten met de gewenste dekking van 50.000 USD of 100.000 USD voor 30 dagen, 60 dagen, 90 dagen, 180 dagen, 270 dagen of 365 dagen die benodigd is voor de Thailand Pass. Deze service bieden wij aan voor onze klanten die de vliegtickets en de hotels bij Thailand Travel reserveren. De verzekering die wij kunnen afsluiten is tot de leeftijd van 75 jaar.
Naast het afsluiten van deze verplichte verzekering is het raadzaam om naar Thailand te reizen met een goede reis en annuleringsverzekering. 

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Ik ben niet volledig gevaccineerd tegen COVID-19, moet ik bij aankomst in Thailand in quarantaine?

 Vanaf 1 mei 2022 geldt voor niet-gevaccineerde personen het volgende:

(Optie 1 - Vrijstelling van quarantaine) 

Reizigers met een negatief RT-PCR-testresultaat dat binnen 72 uur voor vertrek is afgegeven, moeten:

- Vooraf uw reis naar Thailand de Thailand Pass aanvragen (Dit kan Thailand Travel voor u verzorgen, zonder goedgekeurde Thailand Pass is een reis naar Thailand niet mogelijk)
- Benodigde documenten voor de Thailand Pass registratie is een kopie paspoort, negatief COVID-19 RT-PCR-testresultaat dat binnen 72 uur voor vertrek is afgegeven en een bewijs van verzekering met een dekking van ten minste 10.000 USD voor medische behandelingen in Thailand (alleen voor niet-Thais)

(COVID-19-test na aankomst in Thailand is niet vereist)


(Optie 2 - Quarantaine)

Reizigers die NIET binnen 72 uur voor vertrek een RT-PCR-testresultaat kunnen ondergaan of in quarantaine willen worden geplaatst:

- Vooraf uw reis naar Thailand de Thailand Pass aanvragen (Dit kan Thailand Travel voor u verzorgen, zonder goedgekeurde Thailand Pass is een reis naar Thailand niet mogelijk)
- Benodigde documenten voor de Thailand Pass registratie is een kopie paspoort, hotelbevestiging in alternatieve quarantaine (AQ) voor 5 dagen (inclusief 1 RT-PCR-test) en een bewijs van verzekering met een dekking van ten minste 10.000 USD voor medische behandelingen in Thailand (alleen voor niet-Thais)
- een RT-PCR-test ondergaan op dag 4 - 5 in Thailand tijdens de verplichte 5-daagse quarantaine in het AQ hotel

Wat gebeurt er als ik tijdens mijn verblijf in Thailand positief wordt getest op COVID-19?

Als tijdens uw verblijf in Thailand wordt geconstateerd dat u COVID-19 heeft volgt een verplichte ziekenhuisopname of quarantaineverblijf in een (veld)hospitaal. Dat geldt ook als u geen symptomen van COVID-19 vertoont (asymptomatisch). Deze quarantaine is voor minimaal 10 dagen. Wellicht zijn er op het moment van uw positieve PCR test andere mogelijkheden voor uw verplichte quarantaine en zult u moeten overleggen ter plaatse of dat is toegestaan. De kosten voor de verplichte quarantaine zijn voor eigen rekening en moeten worden vergoed door de (extra) verzekering die u heeft afgesloten tegen Covid die u o.a. nodig heeft voor de Thailand Pass aanvraag. Dit is een vereiste voor een reis naar Thailand. Informeer vooraf uw reis naar Thailand onder welke voorwaarden deze kosten gedekt zullen zijn, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook of deze kosten worden gedekt als u postief getest wordt maar geen symptonen van Covid-19 vertoont (asymptomatisch). 

Wat is het actuele reisadvies van de overheid voor Thailand?

Bekijk het reisadvies voor Thailand van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/reizen/reisadvies

 

Welke vaccins tegen COVID-19 zijn goedgekeurd door de Thaise overheid?

De volgende COVID-19-vaccins zijn goedgekeurd door de Thaise gezondheidsautoriteit:

 • CoronaVac (Sinovac Biotech Ltd.)
 • AstraZeneca (AstraZeneca & university of Oxford, SK Bioscience (Korea), Siam Bioscience)
 • Covishield (Serum Institute of India - SII)
 • Cominarty or Pfizer - BioNTech COVID-19 vaccine (Pfizer Inc., & BioNTech)
 • Janssen or Janssen/Ad26.COV2.S (Johnson & Johnson Services, Inc.
 • Moderna (Moderna Inc.)
 • Sinopharm vaccine or COVILO (Sinopharm Co., Ltd)
 • Sputnik V (Gamaleya Research Institute of Epidemiology and Microbiology


Minimaal 14 dagen voor vertrek uit Nederland/België dient u te zijn gevaccineerd met 1 van bovengenoemde vaccins of een mix daarvan.
Een herstel van COVID-19 samen met 1 injectie binnen een periode van 3 maanden na het herstel met een door de Thaise gezondheidsautoriteit goedgekeurde COVID-19-vaccin wordt ook als volledig gevaccineerd gezien.

Het reisadvies voor Thailand staat op geel, wat houdt dat precies in?

De kleurcode voor Thailand is vanaf 16 februari 2022 voor het grootste gedeelte geel. U kunt naar Thailand reizen maar er gelden op dit moment wel inreisbeperkingen. De kleurcode voor de provincie Songkhla in zuid-Thailand en het grensgebied met Myanmar is oranje. Reis hier alleen heen als dit echt noodzakelijk is. De kleurcode voor de provincies Yala, Narathiwat en Pattani in zuid-Thailand en het grensgebied met Myanmar tussen Mae Sai en Laos is rood. Reis niet naar de rode gebieden.

Voor Thailand gelden inreisbeperkingen. Vooraf registratie is verplicht in de Thailand Pass. Zonder Thailand Pass komt u Thailand niet in.

De verplichte Thailand Pass kunt u ook via Thailand Travel aanvragen.

Bekijk het reisadvies voor Thailand van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/reizen/reisadvies

Is Thailand open voor toeristen en mag ik naar Thailand reizen?

Ja, Thailand is open voor toeristen met restricties/voorwaarden. Momenteel vliegen vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen weer naar Thailand, vanuit Nederland en België. Voor verschillende typen reizigers is het mogelijk om naar Thailand te reizen mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. O.a. een geldig visum (indien nodig), registratie vanaf 1 november 2021 bij het Thailand Pass systeem die u online kunt aanvragen. In de Thailand Pass registratie wordt o.a. gevraagd om een reisverzekering die COVID-19 dekt voor minimaal 20.000 USD en kunt u kiezen uit de Test&Go regeling, Sandbox of de Quarantaine regeling.

Voor niet of niet volledig gevaccineerde reizigers is er een 5 dagen verplichte quarantaine.

Voor Nederlandse paspoorthouders is recent bekend gemaakt dat voor een toeristenvisum een visumvrijstelling geldt voor nieuwe aankomsten vanaf 1 oktober 2021 voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Deze is eenmalig te verlengen met 30 dagen bij een immigration office in Thailand. Een Thailand Pass registratie is op dit moment verplicht voor toegang tot Thailand.

 

Kan ik alvast een reis/vakantie naar Thailand boeken?

Thailand staat per 16 februari 2022 met het reisadvies vanuit de overheid voor het grootste gedeelte op geel.

In Thailand geldt vanaf 22 december 2021 enkel voor gevaccineerde reizigers reizen naar Thailand onder de Phuket Sandbox en 10 dagen verplichte quarantaine voor niet of niet volledig gevaccineerde reizigers bij aankomst per vliegtuig. In alle gevallen is een Thailand Pass verplicht. Om de coronabesmettingen omlaag te krijgen zijn er in Thailand zelf veel maatregelen genomen. Een reis naar Thailand kan geboekt worden, maar u dient rekening te houden met de strenge maatregelen in Thailand. 

Een reis naar Bangkok kan via Thailand Travel geboekt worden. 
Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Vanaf 1 oktober 2021 kunnen gevaccineerde buitenlandse toeristen zonder quarantaine in de provincie Phuket verblijven (Phuket Tourism Sandbox). Zij hoeven zich niet te houden aan de 7 dagen qaurantaineregel die geldt voor gevaccineerde reizigers en de 10 dagen quarantaineregel die vanaf 1 oktober 2021 geldt voor niet-gevaccineerde reizigers. Ze worden echter 7 dagen beperkt tot reisactiviteiten binnen aangewezen gebieden in Phuket. Aan het einde van het zevendaagse verblijf moeten ze negatief testen op Covid-19 om andere bestemmingen in Thailand te kunnen bezoeken. Het verblijf zal moeten zijn in SHA plus hotels, dit zijn gecertificeerde hotels die voldoen aan de strenge hygiëne regels.

Bij aankomst op Phuket Airport moet men (onderdanen of inwoners van landen met een gemiddeld tot laag risico)  een Covid-19 vaccinatiecertificaat hebben dat minimaal 14 dagen tot een jaar voor aankomst in Phuket geldig is + een negatieve PCR test resultaat 72 uur voor vertrek, de COE en een reisverzekering.

Vwb kinderen 6 t/m 17 jaar die met gevaccineerde ouders reizen, zij moeten op eigen kosten een Covid sneltest ondergaan bij aankomst op Phuket International Airport. Voor kinderen t/m 5 jaar die met gevaccineerde ouders reizen zullen geen eisen zijn bij aanomst op Phuket Airport.

Een reis naar Phuket onder de Phuket Sandbox programma kan via Thailand Travel geboekt worden. 
Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Voor een reis naar Thailand is een reiscertificaat Thailand Pass verplicht, hoe vraag ik deze aan?

Op dit moment moet u voor een reis naar Thailand beschikken over een Thailand Pass. 

U kunt de Thailand Pass ook via Thailand Travel aanvragen.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Wat houden de quarantainemaatregelen in Thailand in?

Op dit moment bent u verplicht 7 dagen in quarantaine te gaan bij aankomst in Thailand (Bangkok). U dient voor vertrek een ASQ hotel te hebben geboekt. Kosten voor deze quarantaine zijn voor eigen rekening. Na aankomst gaat u direct per privé transfer naar uw hotel waar u in quarantaine dient te verblijven op uw kamer. De maaltijden worden 3 maal per dag voor uw deur gezet. U krijgt tijdens uw verblijf 2 maal een corona/pcr test. Bent u negatief, dan kunt u uw reis vervolgen. ER is een verplichte quarantaine van 10 dagen als u niet bent gevaccineerd tegen Covid-19.

Per 1 juli kan men zonder de verplichte quarantaine naar Phuket reizen onder het Phuket Sandbox programma (lees voor meer informatie bij de overige veelgestelde vragen).

 

Kan ik een AQ of SHA++ hotel in Thailand benodigd voor de Thailand Pass boeken via Thailand Travel?

Voor de Thailand Pass aanvraag moet u een hotelbevestiging hebben in een AQ of SHA++ hotel in Thailand. Wij hebben diverse hotels in ons aanbod die wij u kunnen aanbieden.

Per 1 mei 2022 is een hotelbevestiging voor de aanvraag van de Thailand Pass een hotelbevestiging niet meer nodig. (enkel nog als u niet gevaccineerd bent en voor vertrek naar Thailand geen Covid test kan ondergaan, dan geldt 5 dagen verplichte quarantaine)

Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het aanvragen van het reiscertificaat de Thailand Pass om Thailand in te mogen reizen. 

Neem contact met ons op voor meer informatie. Klik hier >>>

Moet ik ook in (thuis)quarantaine in Nederland als ik terugkom uit Thailand?

Als u vanuit Thailand terugkomt in Nederland hoeft u niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of  bij de GGD. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

Wat zijn de corona maatregelen in Thailand?

Door de COVID-19 situatie in heel Thailand, heeft Thailand verschillende beperkingen ingesteld voor binnenlandse reizen en openingstijden van winkels en horecagelegenheden. 

In de restaurants die open zijn moet men de regels in acht nemen die gelden, zoals afstand houden, een beperkt aantal bezoekers en handen wassen en bij veel restaurants is alleen afhaal mogelijk afhankelijk van de kleurcode van de provincie. In een aantal provincies zijn reisbeperkingen ingesteld.


Ook moet men bij aankomst in Thailand de mobiele app Mor Chana downloaden, deze app is voornamelijk bedoelt voor de overheid dat men ziet dat je de PCR testen hebt gedaan in Thailand. In het eerste hotel helpen de medewerkers u met het instellen van de app.

Ook dient men de volgende regels in acht te nemen zoals: 

 • SOCIALE AFSTAND (1,5 m afstand, geen handdrukken, geen evenementen, feesten, bijeenkomsten bijwonen), ga alleen uit als het echt nodig is
 • Was de handen 20 + seconden met zeep of gebruik producten op alcoholbasis
 • raak je mond, neus en ogen niet aan
 • Nies, hoest in de holte van je arm of in een papieren zakdoek
 • Het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes is verplicht


Het dragen van een mondkapje is verplicht bij reizen met openbaar vervoer, maar ook bij het betreden van supermarkten/winkels en/of openbare bezienswaardigheden/plaatsen, ook buiten op straat dien je een mondkapje te dragen. Bij het niet dragen van een mondkapje kan een boete worden opgelegd van 20.000 THB. Bij het betreden van hotels, veel winkels en eetgelegenheden wordt bij entree de lichaamstemperatuur opgemeten.

Wat gebeurd er op het moment dat mijn toekomstige reis nog steeds niet door kan gaan door reisbeperkingen?

In dat geval nemen wij enkele weken voor vertrek contact met u op om de mogelijkheden door te nemen.

Reserveren bij Thailand Travel

Kan ik mijn reservering wijzigen?

Of u uw reservering kunt wijzigen hangt af van de status van uw reservering en van de voorwaarden die aan uw vliegticket en reis zitten. Dit wordt door de vliegmaatschappij bepaald en niet door Thailand Travel. Mocht u willen wijzigen dan moet eerst bekeken worden of het ticket al is geprint. Thailand Travel moet altijd contact opnemen met de vliegmaatschappij en zijn er aan het wijzigen bijna altijd kosten verbonden. Is het ticket nog niet geprint, dan is het eenvoudiger om een aanpassing te maken.

Kan ik annuleren, en hoe doe ik dat?

Annuleren dient ten alle tijde schriftelijk te gebeuren. U stuurt uw annulering per email dan wel per post. Na ontvangst wordt uw annulering in behandeling genomen. De annuleringsvoorwaarden kunt u terug vinden in onze Algemene Voorwaarden. Indien u tickets heeft gereserveerd die non-refundable zijn en reeds uitgegeven, dan zijn de annuleringskosten altijd 100%. Nadat uw annulering behandeld is krijgt u per mail hiervan de bevestiging/annuleringsnota. U kunt deze nota indienen bij uw verzekeringsmaatschappij, zij bepalen of u de annuleringskosten vergoed krijgt.

Kan ik een afspraak maken en langskomen op jullie kantoor ?

U kunt bij ons langskomen op ons kantoor in het centrum van Rotterdam om uw reis te bespreken, echter dit kan alleen op afspraak. Eventuele klachten worden enkel schriftelijk en/of telefonisch afgehandeld.

Is Thailand Travel zaterdag en zondag (telefonisch) bereikbaar?

Zaterdag en zondag is ons kantoor gesloten en zijn wij in principe telefonisch niet bereikbaar. Echter wordt onze e-mail continue uitgelezen en zijn wij in noodgevallen op zaterdag en zondag via e-mail bereikbaar.

Hoe gaan we om met uw persoonsgegevens?

Thailand Travel gaat zeer zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. De gegevens die u invult voor het maken van een reservering of het aanmelden op de mailinglist hebben wij nodig om die betreffende service te verlenen.
De door u ingevulde gegevens worden, indien u dit heeft aangegeven, alleen gebruikt voor het versturen van onze nieuwsbrief en voor het uitvoeren van bijvoorbeeld kortingacties.
Uw gegevens worden in géén geval doorgegeven aan derden.

Hoe kan ik Thailand Travel buiten kantoortijden bereiken?

Buiten kantoortijden zijn wij bereikbaar via ons noodnummer die u heeft ontvangen bij uw reisbescheiden. Daarnaast zijn wij per email en Whatsapp 7 dagen per week bereikbaar.

Kan ik mijn reservering met creditcard betalen?

Thailand Travel accepteert geen creditcardbetalingen.

Wanneer krijg ik mijn vliegticket en alle reisbescheiden?

U krijgt uw reisbescheiden na ontvangst van uw betaling uiterlijk 2 weken voor vertrek per e-mail of per post thuis gestuurd. Losse vliegtickets krijgt u na betaling dezelfde dag toegezonden.

Reisdocumenten en visum voor Thailand

Heb ik een visum voor Thailand nodig?

Reizigers met een Nederlands en Belgisch paspoort hebben als toerist geen visum nodig welke van te voren moet worden aangeschaft. Bij aankomst in Thailand krijgen zij een toeristenvisum voor een verblijf van 30 dagen. Heeft u een ander soort visum nodig of voor een langer verblijf dient u contact op te nemen met de Thaise ambassade.
* Op dit moment gelden er aanvullende voorwaarden om Thailand binnen te komen ivm het Coronavirus *

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor een reis naar Thailand?

Welke reisdocumenten hebben mijn kinderen nodig voor een reis naar Thailand?

Iedere reiziger dient een eigen paspoort te hebben voor een reis naar Thailand. Voor reizen van en naar Thailand moeten kinderen onder de 16 jaar die alleen of met één ouder reizen, tijdens hun reis beschikken over een kopie van hun geboorteakte en een brief waarin door de niet-reizende ouder(s) toestemming voor de reis wordt gegeven. Meer informatie en een voorbeeldbrief vindt u op de volgende pagina klik hier >>>

Wanneer krijg ik mijn vliegticket en alle reisbescheiden?

U krijgt uw reisbescheiden na ontvangst van uw betaling uiterlijk 2 weken voor vertrek per e-mail of per post thuis gestuurd. Losse vliegtickets krijgt u na betaling dezelfde dag toegezonden.

Verzekeringen en garanties

Kan ik veilig en vertrouwd boeken bij Thailand Travel?

Ja, want Thailand Travel is aangesloten bij het SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en het Calamiteitenfonds. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen onze reizen onder de garantie van het SGR. Dit houdt in dat het SGR u als consument verzekert uw vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Meer informatie vindt u op: https://www.sgr.nl/

Het Calamiteitenfonds draagt er in geval van een door het Calamiteitenfonds vastgestelde calamiteit zorg voor, dat u als consument die deelneemt aan een door ons verzorgde reis:
- (een deel van) uw reissom vergoed krijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig hebben kunnen uitvoeren.
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt wanneer wij als gevolg van een calamiteit de reis hebben moeten aanpassen of indien u vervroegd heeft moeten terugkeren naar huis. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie vindt u op: https://www.calamiteitenfonds.nl.

Wat voor reisverzekeringen heb ik nodig voor een reis naar Thailand?

Op dit moment is een reisverzekering die Covid 19 dekt verplicht om toegang te krijgen tot Thailand. Informeer bij uw zorgverzekering of zij een engelstalige verklaring willen afgeven waarin de bedragen expliciet staan vermeld om de Thailand Pass te verkrijgen. Mocht de Thailand pass worden afgekeurd kan Thailand Travel u adviseren waar u deze verzekering kunt afsluiten die goedgekeurd is om de Thailand pass te verkrijgen.

Het afsluiten van een goede reis-en/of annuleringsverzekering is noodzakelijk voor een vakantie naar Thailand. Via onze website kunt u deze eenvoudig online afsluiten. Heeft u reeds een reisverzekering, controleer dan of deze werelddekking biedt. Is dit niet het geval, laat uw huidige dekking dan uitbreiden met deze werelddekking.

Goed verzekerd op reis

Reizen en op vakantie gaan doet u voor uw plezier. Daar wilt u van genieten. Toch kan er ook dan wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan bent u met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

De reisverzekering

Het zal u tijdens een vakantie maar gebeuren: u wordt bestolen, krijgt pech onderweg of moet naar het ziekenhuis. Op die momenten kunt u ontdekken hoe belangrijk een goede reisverzekering is.

De reisverzekering vergoedt niet alleen de schade die op reis ontstaat door diefstal of verlies. Ook de extra kosten waar u in het buitenland voor kunt komen te staan bij ziekte en/of ongeval. Hulpverlening is een belangrijk onderdeel van de verzekering en is standaard verzekerd.

De reisverzekering biedt hulp en dekt ook de kosten als u onverwacht naar huis terug moet, bijvoorbeeld omdat een naast familielid is overleden. Of als u een ongeval krijgt op reis en in het ergste geval wanneer u komt te overlijden.

100% vergoeding van medische kosten gemaakt in het buitenland

Ook met een goede zorgverzekering is het verstandig een reisverzekering af te sluiten.

Klik hier >> Voor het afsluiten van een kortlopende reisverzekering van de Europeesche.

Klik hier >>
 Voor het afsluiten van een doorlopende reis en/of annuleringsverzekering van de Europeesche

De annuleringsverzekering

U heeft een vakantie geboekt en tussen het moment van boeken en vertrek bestaat de kans dat u door een onvoorziene omstandigheid niet op reis kunt gaan. Moet u de reis annuleren, dan brengt de reisorganisatie u daarvoor kosten in rekening. Deze kunnen oplopen tot 100% van de reissom als de annulering vlak voor de vertrekdatum ligt.

Wordt u tijdens de vakantie een paar dagen in een ziekenhuis opgenomen, of moet u eerder naar huis terugkeren, dan biedt de annuleringsverzekering ook uitkomst. De niet-gebruikte reisdagen worden vergoed.

Ook bij ‘last-minute' reizen is het verstandig een annuleringsverzekering af te sluiten; de kosten van annulering zijn dan namelijk het hoogst!

Klik hier >> Voor het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering van de Europeesche.

Klik hier >> Voor het afsluiten van een doorlopende annuleringsverzekering van de Europeesche.

Belangrijk

Annuleringskosten, vanwege een ziekte, aandoening of afwijking die drie maanden voordat de verzekering werd afgesloten al bestond of klachten veroorzaakte, worden niet vergoed.

Dit geldt voor alle verzekerden, familieleden in de 1e en 2e graad en huisgenoten.

Deze uitsluiting is niet van toepassing indien de verzekering binnen 7 dagen na boeking van de reis wordt afgesloten.

Geneesmiddelen en vaccinaties

Heb ik vaccinaties nodig voor een reis naar Thailand?

Thailand Travel werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Voor informatie over eventuele benodigde vaccinaties voor een reis naar Indonesië verzoeken wij u om contact op te nemen met Thuisvaccinatie.nl. Zij kunnen u een goed advies geven en zijn goed op de hoogte van de actuele situatie voor elk gebied welke u wilt bezoeken.

Vliegen

Hoe lang van te voren moet ik inchecken en op het vliegveld zijn?

Zorg dat u in ieder geval drie uur vóór vertrek van uw vlucht incheckt. Als u bijvoorbeeld meer beenruimte wilt of niet bij de wc of juist wel wilt zitten maakt u meer kans als u vroeg incheckt.
Bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om vanaf 48-24 uur vóór vertrek (dit verschilt per vliegmaatschappij) vast online in te checken via de website van de vliegmaatschappij. U reserveert dan zelf uw stoel en omzeilt hiermee de vaak lange wachtrijen op de luchthaven.

Wat is een E-ticket?

Een E-ticket is een print van een bestaande en uitgegeven vliegticketreservering. Het enige dat de passagier ontvangt is een reisschema en een unieke code die overal geldig is. (Bij het inchecken, de douane, enz.)

Hoeveel kilo bagage mag ik meenemen?

Hoeveel kilo bagage u mee mag nemen staat op uw vliegticket vermeld en is per luchtvaartmaatschappij en per klasse verschillend. Als u online een vliegticket boekt via onze online boekingsmodule staat aangegeven hoeveel kg u mag meenemen. Bij sommige vliegmaatschappijen (o.a. KLM) staat aangegeven 1 piece en dat houdt dan 23 kg in.

Hieronder een overzicht van diverse maatschappijen:

Eva Air
Economy klasse 30 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
Elite klasse 35 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage

Emirates
Economy klasse 30 kilo ruimbagage (15 of 20 bij promo tickets) en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage

Qatar Airways
Economy klasse 30 kilo ruimbagage (20 of 25 bij promo’s) en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage ruimbagage en 12 kilo handbagage

Etihad Airways
Economy klasse 23 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage
Business klasse 40 kilo ruimbagage ruimbagage en 12 kilo handbagage

KLM
Economy klasse 23 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage
Business klasse 2 koffers max 32 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage

Hoe lang is het vliegen naar Thailand?

De vluchtduur naar Bangkok is ongeveer 11 uur bij een rechtstreekse vlucht. Een vlucht met overstap duurt al snel 15 uur of langer. U komt aan op luchthaven van Bangkok, Suvarnabhumi.

Aankomst en verblijf in Thailand

Hoe herken ik de chauffeur en gids bij aankomst in Thailand?

Bij aankomst op het vliegveld staat de chauffeur en gids u al op te wachten. Deze herkent door een bordje met uw naam erop. Kunt u de chauffeur niet vinden dan kunt u naar een meetingpoint welke is aangegeven in uw reispapieren. 

Wat is het tijdsverschil in Thailand met Nederland?

In Thailand is het tijdens onze zomertijd 5 uur later dan in Nederland en tijdens de wintertijd is er 6 uur verschil.

Moet ik vertrekbelasting betalen bij vertrek uit Thailand?

Bij vertrek vanuit Thailand hoeft u geen vertrekbelasting te betalen. Dit bedrag is reeds opgenomen in de prijs van uw vliegticket.

Moet ik een klamboe meenemen op reis naar Thailand?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen naar Thailand. De accomodatie heeft airconditioning of een ventilator en waar nodig is een klamboe aanwezig.

Wie handelt eventuele vragen / problemen af op de plaats van bestemming?

Mocht u tijdens uw reis vragen of problemen hebben dan kunt u contact opnemen met onze agent ter plaatse. Zij kunnen u op allerlei manieren behulpzaam zijn. De contactgegevens staan op de voucher vermeldt die u heeft ontvangen.

Na mijn reis

Ik heb een klacht. Wat kan ik doen?

Het kan altijd zo zijn dat u op de vakantie een opmerking of klacht heeft. Klachten na afloop van de reis hoeven niet nodig te zijn. Veelal kunnen tekortkomingen ter plaatse op eenvoudige wijze worden opgelost door het direct te melden aan onze reisagent. Ook is Thailand Travel via email en Whattsapp altijd te bereiken. Indien het probleem ter plaatse niet is opgelost, dan dient u uw klacht schriftelijk of per e-mail bij ons in te dienen.

Kan ik na een maand mijn klacht nog indienen?

Klachten die later dan één maand na terugkomst worden ingediend kunnen wij niet meer in behandeling nemen.

Neem contact op