Streekinformatie

Koh Samui & omgeving

koh-samui-bungalows-zee-eiland-thailandtravel

Koh Samui & omgeving

Koh Samui is het populairste vakantie-eiland van Thailand. Met 247 vierkante kilometer is het na Phuket en Koh Chang het grootste eiland van het land. Chaweng & Lamai zijn de populairste stranden. Voor wat meer rust gaat u naar Bophut of Maenam Beach. Koh Samui biedt u een schitterende natuur, hagelwitte stranden en een kristalheldere zee. De meeste hotels vindt u aan de oost- en noordkust maar maak eens een uitstapje naar het binnenland en de andere stranden voor een prachtige natuur, watervallen en verlaten stranden. Ook een bezoek aan de Big Buddha op Koh Faan is aan te raden. Een ander hoogtepunt is het schitterende Angthong National Marine Park.

Koh Tao & Koh Phangan zijn twee bergachtige, tropische eilandjes ten noorden van Koh Samui. Koh Tao is vooral bekend om zijn schitterende duiklocaties. Beide eilanden zijn bedekt met een dichte tropische jungle. Vooral aanbevolen voor reizigers die op zoek zijn naar rust, verlaten stranden en veel natuurschoon.

 

Bezienswaardigheden in Koh Samui & omgeving


Koh Samui

Na Phuket en Koh Chang is Koh Samui het derde grootste eiland van Thailand. Het eiland is ongeveer 247 vierkante kilometer groot. Totdat in de jaren '70 de eerste rugzaktoeristen kwamen stond het eiland bekend als de grootste kokosplantage ter wereld. Inmiddels is echter het toerisme de belangrijkste inkomstenbron. De prachtige zandstranden, waarvan met name Chaweng Beach erg mooi is, zijn wereldberoemd. Koh Samui is te bereiken per binnenlandse vlucht of per nachttrein vanuit Bangkok. Na de treinreis stapt u in Surat Thani over op de veerboot naar Koh Samui.

Nathon is de hoofdstad van Koh Samui. Vanuit hier gaat de veerboot naar het vasteland, naar Surat Thani. Ook de belangrijkste weg, die rond het eiland gaat, loopt langs deze stad.


Bophut, Lamai en Chaweng

De belangrijkste badplaatsen op Koh Samui zijn Bophut, Lamai en Chaweng.

Bophut ligt aan de noordkust van Koh Samui. Er is een rustig strand, vele winkeltjes, bars, een bank en veel watersportfaciliteiten. Bophut is een ideale bestemming voor gezinnen en rugzaktoeristen. Vanaf Bophut vaart er dagelijks een veerboot naar Hat Ring, een strand op Koh Pah Ngan.

Lamai is het tweede strand van Koh Samui en is vooral populair bij Europeanen. Er zijn veel bars, nachtclubs en Europese restaurants.

Chaweng Beach is het mooiste en drukste strand van Koh Samui. Het ligt aan de oostkust en is 5 kilometer lang. Aan de noordkant van Chaweng Beach ligt een 1 meter diepe lagune, ideaal voor kinderen en beginnende windsurfers. Om de zuidkant van het strand ligt een ring van palmbomen, wat u een echt tropisch gevoel geeft. Hier wisselen rotsen en stille inhammetjes elkaar af. Dit is zonder meer het mooiste gedeelte van Koh Samui.


Binnenland

Het binnenland van Koh Samui is een mengeling van dicht tropisch regenwoud en uitgestrekte kokosplantages. Er lopen wegen doorheen die alleen per motor of jeep te begaan zijn. Naar de twee prachtige watervallen, de Namuang en de Hin Hat lopen wel goede wegen.


Nationaal Zeepark Angthong

Bij Koh Samui ligt het Nationaal Zeepark Angthong. Dit park bestaat uit 40 vrijwel onbewoonde eilanden van een ongekende schoonheid. Een echte excursie-aanrader!


Bezienswaardigheden

Big Boeddha Tempel

Een van de belangrijkste en leukste attracties van Koh Samui is de Big Boeddha Tempel ofwel de Wat Phra Yai.

De Wat Phra Yai is een tempelcomplex aan de noordkust van Koh Samui. Dit tempelcomplex bestaat uit een 12m hoog boeddhabeeld dat bovenop een klein eilandje zit. Rond de zittende boeddha bevinden zich ook kleinere boeddhabeelden. Het boeddhabeeld is via een verhoogde weg te bereiken en eenmaal boven heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Het hele tempelcompex heeft een moderne uitstraling en er bevinden zich diverse eetstalletjes en winkeltjes.

Koraalboeddha

Koraalboeddha is een klein beeld dat meer wordt bezocht door boeddhistische gelovigen dan door toeristen. De plaats waar het beeld staat is een heilige plaats voor de monniken in de omgeving. De Koraalboeddha bevindt zich in de buurt van Hua Thanon. Het beeld verkeert zich nu in slechte staat, maar was vroeger een van de belangrijkste attracties op het eiland.

Dit kleine beeld is niet erg bekend bij toeristen omdat het slechts op een bordje langs de weg is aangegeven, maar daarom wel een van de meest originele boeddha's van Koh Samui.

De gemummifeerde monnik.

In de tempel van de gemummifeerde monnik, ook de Wat Khun Aram genoemd, is het lichaam van een van de belangrijkste monnik's uit de geschiedenis van Koh Samui te vinden. De naam van de monnik was Loung Pordaeng en hij stierf 20 jaar geleden in zittende meditatiepositie. Tot op de dag van vandaag zit hij nog steeds in deze positie. De Wat Khun Aram bevind zich tussen de Na Muang watervallen en Hua Thanon.

Na Muang Waterval

De Na Muang waterval ligt vlakbij Hua Thanon en Ban Saket en is een leuke afwisseling voor een dagje strand. De waterval is 18m hoog en is per auto bereikbaar. In de natuurlijke poel aan de voet van de waterval kunt u heerlijk zwemmen. De Na Muang waterval dankt haar naam aan de paarsachtige rotsformaties. De Na Muang 2 waterval is 79m hoog, en volgens de lokale bevolking de mooiste en de hoogste waterval van Koh Samui. Deze waterval kun je bereiken na een voettocht van een halfuur of per olifant.

Vlindertuin

De vlindertuin ligt aan het Laem Set strand in het zuidoosten van het eiland. Hier kunt u vele vlinders bewonderen in alle soorten en kleuren.

 

Hoe komt u op Koh Samui?

Per vliegtuig

Vanuit Bangkok gaan er meerdere vluchten per dag naar Koh Samui. U vliegt met Bangkok Airways of Thai Airways. Ook is er een dagelijkse vlucht vanaf Phuket, Pattaya, Chiang Mai, Krabi en Trat met Bangkok Airways.

Per trein

U kunt vanaf Bangkok de nachttrein nemen naar Surat Thani. Hiervandaan gaat er een veerboot met meerder afvaarten per dag naar Koh Samui.

Per bus

U kunt vanaf Bangkok's Southern Bus Terminal in Thonburi een bus nemen naar Don Sak. Dit is een haventje 50km ten oosten van Surat Thani, waarvandaan veerboten, speedboten, en autoferry's naar Koh Samui varen.

Per boot

U kunt per veerboot Koh Samui bereiken vanuit Donsak en dit duurt 1 uur

Veerboten vertrekken meerdere keren per dag vanuit Donsak naar Koh Samui. O.a. met de ferry van Sea Trans en Lomprayah.

Ook kunt u vanaf Koh Samui naar de kleinere eilanden Koh Tao en Koh Phangan varen.

Neem contact op