Streekinformatie

Hua Hin & Cha Am

strand-hua-hin-thailand

Hua Hin & Cha'am

Hua Hin is de oudste badplaats van Thailand. Van oudsher kwam de Thaise adel hier op vakantie. Inmiddels is Hua Hin een luxe badplaats met veel goede restaurants, een prachtig strand en maar liefst 6 18-hole golfcourses.

Cha-am is een typisch Thaise badplaats waar de Thai zelf ook graag komen. In dit vissersdorp vindt u talloze goede restaurants.

Bezienswaardigheden in Hua Hin & Cha'am


Hua Hin

Hua Hin was de eerste badplaats in Thailand. Door de aanleg van de spoorlijn vanuit Bangkok in 1911 ontwikkelde Hua Hin zich al snel. Daarnaast werd het Railway Hotel gebouwd en liet koning Rama VI de golfbaan aanleggen. In die tijd waren kuuroorden in de mode en zo werd Hua Hin al gauw een populaire bestemming voor de Thaise adel. Zo werd er een 1926 een paleis gebouwd door prins Chulachakrabongse en hij noemde het Klai Klangwong (ver van zorgen). Inmiddels zorgen de golfbanen, maneges, goede visrestaurants en winkelgelegenheden er voor dat Hua Hin een populaire bestemming is voor gezinnen. Als u de sfeer uit de jaren twintig wilt proeven gaat u naar het Railway hotel (tegenwoordig Hotel Sofitel Central), wat helemaal in zijn originele staat is hersteld. Voor de restauratie vormde het hotel en zijn omgeving het decor voor de film 'The Killingfields'. Ten zuiden van het strand van Hua Hin ligt Khao Takiap, vol met altaars en mini-chedi's. Vlakbij staat het Wat Khao Lad, met zijn imposante 20 meter hoge Boeddhabeeld dat over zee kijkt.


Cha'am

Halverwege de jaren '80 veranderde dit vredige visserdorpje in een drukke badplaats. Hoge flats en grote hotels verrezen aan het prachtige zandstrand. Cha'am is vooral ingesteld op Thaise vakantiegangers, die niet voor het strand komen, maar voor de vele goede restaurants. Aan tafeltjes langs het strand, onder een parasol kunt u genieten van gegrilde vis, inktvis, garnalen en mosselen. Pikante sauzen en koud bier completeren het feestmaal. En voor degenen die graag wat chiquer uit eten gaan, zijn er aan het noordstrand van Cha'am een aantal voortreffelijke restaurants.


Khao Sam Roi Yod

Tot de bezienswaardigheden in de omgeving van Cha'am en Hua Hin behoort het Nationaal Park Khao Sam Roi Yod. Dit park bestaat uit 95 vierkante kilometers zee, zand en moeras tegen een achtergrond van bergen en grotten. Het park is bekend om de typische kalkstenen pieken. Khao Sam Roi Yod betekent letterlijk 'berg met 300 toppen'. In het park vindt u vele diersoorten en prachtige grotten. In een van die grotten is het Tham Phraya Nakon gebouwd. Een paviljoen voor koning Rama V uit 1896.


Petchaburi

Ook de stad Petchaburi is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Deze stad is gebouwd in de 11e eeuw en is daarmee een van de oudste steden van Thailand. U vindt er talloze tempels en paleizen. Helaas is er weinig accommodatie, vandaar dat veel toeristen een dagtocht maken naar deze authentieke stad.