snorkelen-krabi-thailand

Krabi & omgeving

Krabi is een van de mooiste provincies van Thailand. Gelegen ten oosten van Phuket vindt u hier de mooiste stranden, hoge kalksteenrotsen en een kristalheldere Andamanzee. Het populairste strand is Ao Nang Beach. Naast de vele goede hotels vindt u hier ook enkele zeer exclusieve resorts.

Bezienswaardigheden in Krabi & omgeving


Krabi

Krabi is een prachtige provincie, met veel groen, kalkstenen rotsformaties en tropische eilanden. De stad Krabi is vernoemd naar een zwaard dat in de buurt van de stad gevonden. Vanaf Krabi vertrekken er veerboten naar populaire eilanden in de Andaman-zee, zoals de Phi Phi Eilanden, Koh Lanta en naar verschillende stranden bij Ao Nang in het westen. Krabi wordt omringd door hoge kalksteenrotsen. De kalksteenrotsen en mangroves kunt u verkennen in een gehuurde longtailboot vanaf de Chao Fa-pier in het centrum van de stad.


Phi Phi Eilanden

De Phi Phi Eilanden liggen in de provincie Krabi. De eilanden staan bekend om hun schoonheid. Er zijn hoge indrukwekkende kalksteenkliffen, een kristalheldere zee en prachtige koraalbedden.

Koh Phi Phi bestaat feitelijk uit twee eilanden: Phi Phi Don en Phi Phi Ley. Samen vormen ze het nationaal park Phi Phi-Hat Nopparrat Thara. Hiertoe behoort ook Ao Nang, een schitterend stuk strand op het vasteland van Krabi.
Phi Phi Don bestaat uit twee delen die verbonden worden door een smalle landstrook van 1 kilometer lang. Sinds de jaren '70 is het toerisme op Phi Phi gegroeid. In het noorden leven de zee-zigeuners nog steeds van de visvangst. Het noordoosten van Phi Phi Don behoort tot de beste duik- en snorkelgebieden van Thailand.
Phi Phi Ley is een onbewoond en ongerept eiland. Hier vindt u eeuwenoude grotschilderingen.


Koh Ngai

Koh Ngai, ookwel Koh Hai genoemd is een echt Robinson eiland voor de kust van Trang. Dit prachtige, afgelegen eiland is een van de laatste onontdekte paradijselijke eilanden van Thailand. Een echte aanrader voor de strandliefhebber en liefhebbers van rust en een ongerepte natuur.


Koh Mook

Koh Mook is een van de grootste eilanden in de provincie Trang en verschilt van de andere eilanden door het bergachtige landschap. U vindt hier prachtige, verlaten stranden en een ongerepte natuur.

Neem contact op