Streekinformatie

Noordoost Thailand

tourist-in-prasat-hin-phimai-oude-tempelcomplex

Noordoost-Thailand

Noordoost-Thailand is een gebied wat nog niet is ontdekt door het massatoerisme. U vindt hier een prachtige natuur, veel cultuur, Khmer-invloeden en authentieke tempels en dorpjes.

Bezienswaardigheden in Noordoost-Thailand


Noordoost-Thailand

Oost-Thailand is een gebied wat nog niet is ontdekt door het massatoerisme. U vindt hier een prachtige natuur, veel cultuur, Khmer-invloeden en authentieke tempels en dorpjes.


Nongkhai

Nongkhai ligt in het uiterste noordoosten van Thailand. De Mekong rivier vormt hier de grens met Laos. Over deze rivier ligt de beroemde Friendship Bridge, die Thailand met Laos verbindt.


Ubon Ratchathani

Ubon Ratchathani is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het Zuidoosten van de Isan Regio. De stad ontstond in de 18e eeuw en werd gebouwd door immigranten uit Laos. Naast verschillende fraaie tempels is Ubon Ratchathani bekend om het Candle-festival wat ieder jaar in juli gehouden wordt.


Nakhon Phanom

Nakhon Phanom is een grensplaatsje aan de Mekong-rivier. Aan de andere kant van de rivier ligt Laos. Nakhon Phanom telt ongeveer 27.000 inwoners en ligt 580 kilometer ten noordoosten van Bangkok.

Neem contact op