Streekinformatie

Midden Thailand

sukhothai-thailand-historical-park-tempel-complex-thailandtravel

Midden-Thailand

Sukhothai & Phitsanulok liggen in Midden-Thailand. Sukhothai is vooral bekend om de overblijfselen van de oude stad en de vele tempels. Uit het oude koninkrijk van Sukhothai is het huidige Thailand ontstaan. Phitsanulok is een belangrijk verkeersknooppunt tussen Bangkok en Chiangmai en is ook zeker een bezoekje waard.

Bezienswaardigheden in Midden-Thailand


Sukhothai

Sukhothai is vooral bekend om de overblijfselen van de oude stad en de vele tempels. Uit het oude koninkrijk van Sukhothai is het huidige Thailand ontstaan.


Phitsanulok

Phitsanulok is een belangrijk verkeersknooppunt tussen Bangkok en Chiangmai en is ook zeker een bezoekje waard.


Uthai Thani

Uthai Thani is een klein plaatsje boven de provincie Kanchanaburi. In de omgeving vindt u enkele bezienswaardigheden als de Ta Sung Tempel ookwel de kristallen tempel genaamd en Huay Khakhaeng. Bovenal is het echter een rustige, landelijke omgeving, ideaal om het echte Thailand te leren kennen!


Dan Sai

Dan Sai is een plaatsje in Centraal Thailand. Het kent enkele fraaie toeristische trekpleisters, waaronder de Wat Neramit Wipattasana tempel. Het mooiste is echter het Phi Ta Khon festival, wat het geesten-festival betekent. Dat is een uitbundig feest met fraaie kostuums, kleurrijke maskers en veel vuurwerk. Dit festival wordt jaarlijks gehouden en is bedoeld voor een voorspoedige oogst en voldoende regen.

Neem contact op