Vervoer in Thailand

bts-bangkok-thailandtravel

Thailand beschikt over een uitgebreide infrastructuur van spoorlijnen, wegen en binnenlandse vluchten.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Thailand is meer dan prima geregeld en erg goedkoop.

De nachttrein met slaapaccommodatie kan een leuke en voordelige manier zijn om lange afstanden te overbruggen. Het is daarentegen niet bepaald het snelste vervoermiddel.
De nachttreinen in Thailand komen regelmatig enkele uren later aan dan staat vermeld. Het is echter wel een onvergetelijke ervaring en zodra de zon opkomt zult u genieten van het uitzicht.
Er zijn rijtuigen aanwezig met en zonder airconditioning en er is meestal een restauratiewagon aanwezig. U heeft de keuze uit reizen uit 2e klasse en 1e klasse. In de tweede klasse krijgt reist u in een grote coupé met meerdere mensen en heeft u een zitplaats die later tot een bed gemaakt kan worden. Iedere plaats kan worden afgeschermd dmv een gordijn.
In de eerste klasse heeft u een eigen coupe voor 2 personen.
Kortere afstanden worden afgelegd per dagtrein. Vooral de route Bangkok – Phitsanuloke en Phitsanuloke – Chiang Mai is leuk om per dagtrein te doen. U heeft in de dagtrein een zitplaats en keuze uit een coupé met of zonder airconditioning.

Elke plaats van betekenis is bereikbaar per bus. Vooral op populaire routes is dit een VIP bus met airconditioning. Deze bussen rijden voornamelijk 's nachts en bieden een goede service.

Vliegen in Thailand

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse vluchten aanbieden in Thailand. Thai Airways en Bangkok Airways hebben een uitgebreid net van binnenlandse vluchten. Deze vluchten zijn relatief goedkoop en kunnen u veel tijd besparen. U kunt bij Thailand Travel deze binnenlandse vluchten reserveren.
Ook zijn er inmiddels veel low-cost airlines. De grootste zijn Thai Air Asia en Nok Air maar ook Thai Smile en Thai Vietjet Air bieden veel routes zeer voordelig aan.

Auto

Als u een auto wilt huren heeft u behalve uw Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs kunt u verkrijgen bij een ANWB kantoor in Nederland. Autorijden in Bangkok is niet aan te raden voor ons Nederlanders. Het verkeer in Thailand rijdt links, en Bangkok is ontzettend druk met autoverkeer.

Taxi

Taxi’s in Bangkok zijn erg goedkoop en heerlijk airco gekoeld. Vraag wel altijd om de meter aan te zetten. Officieel is iedere chauffeur verplicht de meter aan te zetten maar vooral tijdens de spits of bij de toeristische attracties willen ze wel eens weigeren en een vaste (duurdere) ritprijs afspreken. Bedank in dat geval vriendelijk en stap uit en probeer het bij een volgende taxi.
Het is tegenwoordig ook mogelijk om een taxi via de Grab of de Bolt app te boeken, vergelijkbaar met onze Uber. Je bepaalt je start-en eindpunt via de app en je ziet gelijk wat de rit kost. 

Tuk Tuk

Een ritje per tuk tuk mag natuurlijk niet ontbreken in Thailand. Een heel avontuur! Je moet echter wel flink onderhandelen over de prijs en vaak is een taxi voordeliger.
Trap niet in dé oplichtingstruc van de tuk tuk chauffeurs in Bangkok: ze bieden je een ritje aan voor een paar centen of soms zelfs gratis. Vervolgens wordt je echter eerst gebracht naar kledingwinkels of reisbureaus waar de tuk tuk driver commissie krijgt. Vaak hoef je uiteindelijk niets te kopen in het winkeltje, maar de druk kan wel behoorlijk opgevoerd worden.

Neem contact op