Vervoer in Thailand

bts-bangkok-thailandtravel

Thailand beschikt over een uitgebreide infrastructuur van spoorlijnen, wegen en binnenlandse vluchten.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Thailand is bijzonder goedkoop.

De nachttrein met slaapaccommodatie kan een leuke en voordelige manier zijn om lange afstanden te overbruggen. Er zijn rijtuigen aanwezig met en zonder airconditioning en er is meestal een restauratiewagon aanwezig. Elke plaats van betekenis is bereikbaar per bus. Vooral op populaire routes is dit een VIP bus met airconditioning. Deze bussen rijden voornamelijk 's nachts en bieden een goede service.

Vliegen in Thailand

Thai Airways en Bangkok Airways heeft een uitgebreid net van binnenlandse vluchten. Deze vluchten zijn relatief goedkoop en kunnen u veel tijd besparen. U kunt bij Thailand Travel vooraf ook uw binnenlandse vluchten reserveren. Ook kunt u dit gemakkelijk in Thailand zelf regelen.

Auto

Als u een auto wilt huren heeft u behalve uw Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs kunt u verkrijgen bij een ANWB kantoor in Nederland. Autorijden in Bangkok is niet aan te raden voor ons Nederlanders. Het verkeer in Thailand rijdt links, en Bangkok is ontzettend druk met autoverkeer.