Aankomst en verblijf in Thailand

bruisend-bangkok-thailandtravel-2

Aankomst in Thailand

U komt aan op Suvannabhumi Airport, de prachtige internationale luchthaven van Bangkok.
Als het goed is heeft u in het vliegtuig reeds een ‘arrival & departure card’ ontvangen. Zo niet dan kunt u deze bij de immigratie krijgen. U geeft het formulier volledig ingevuld af bij de paspoortcontrole. Belangrijk: verlies de ‘departure card’ niet. Deze heeft u nodig om tzt Thailand weer te verlaten.
Na het afhalen van uw ruimbagage loopt u de aankomsthal in.
Tip: koop in de aankomsthal een Thaise simcard zodat u altijd en overal u internet heeft op uw telefoon.
Indien u via Thailand Travel vervoer heeft geboekt staat uw chauffeur u op te wachten in de aankomsthal met een bordje met uw naam of Thailand Travel erop.

Indien u geen vervoer heeft geboekt zijn er verschillende mogelijkheden om in het centrum te geraken:

Per metertaxi: volg de bordjes met ‘Public Taxi’ en eenmaal buiten krijgt u een ticket met een verwijzing (nummer) naar de taxi standplaats. Geef duidelijk aan dat u per taximeter wenst te rijden. Het starttarief is momenteel 35 THB plus 50 THB airport surcharge. Gaat u over de tolweg dan dient u de tolkosten zelf te betalen (ongeveer 100 THB).

Per Airport Rail Link: met deze trein reist u snel en voordelig naar het centrum. Echter, reist u met veel bagage dan is de Airport Rail Link niet aan te raden. Prijs varieert van ongeveer 40 THB t/m 90 THB.


Reisbescheiden

Alle noodzakelijke reisbescheiden ontvangt u vooraf van Thailand Travel.
Uitgezonderd zijn tickets voor bijvoorbeeld de ferry en de trein welke voor u worden gebracht naar uw hotel.


Tijdsverschil

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Thailand?

– Tijdens onze zomertijd is het in Thailand 5 uur later.

– Tijdens onze wintertijd is het in Thailand 6 uur later.


Elektriciteit

De elektriciteit in Thailand heeft net als in Nederland en België een spanning van 220 volt. Heel soms kan het voorkomen (vooral in de oudere hotels) dat de vorm van het stopcontact afwijkt. Vraag in dat geval de receptie op een verloopstekker. Deze zijn ook erg goedkoop te verkrijgen bij o.a. de supermarkt 7/11.

Aankomst en verblijf in Thailand

Hoe herken ik de chauffeur en gids bij aankomst in Thailand?

Bij aankomst op het vliegveld staat de chauffeur en gids u al op te wachten. Deze herkent door een bordje met uw naam erop. Kunt u de chauffeur niet vinden dan kunt u naar een meetingpoint welke is aangegeven in uw reispapieren. 

Wat is het tijdsverschil in Thailand met Nederland?

In Thailand is het tijdens onze zomertijd 5 uur later dan in Nederland en tijdens de wintertijd is er 6 uur verschil.

Moet ik vertrekbelasting betalen bij vertrek uit Thailand?

Bij vertrek vanuit Thailand hoeft u geen vertrekbelasting te betalen. Dit bedrag is reeds opgenomen in de prijs van uw vliegticket.

Moet ik een klamboe meenemen op reis naar Thailand?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen naar Thailand. De accomodatie heeft airconditioning of een ventilator en waar nodig is een klamboe aanwezig.

Wie handelt eventuele vragen / problemen af op de plaats van bestemming?

Mocht u tijdens uw reis vragen of problemen hebben dan kunt u contact opnemen met onze agent ter plaatse. Zij kunnen u op allerlei manieren behulpzaam zijn. De contactgegevens staan op de voucher vermeldt die u heeft ontvangen.

Neem contact op