Gezondheid

familie-gezin-vakantie-strand-thailandtravel

Medische zorg in Thailand

Wilt u een arts raadplegen, ga dan naar een ziekenhuis. Deze is beter uitgerust en voordeliger dan een kliniek. Zorg altijd dat u uw verzekeringspapieren meeneemt.
De gezondheidszorg in Thailand staat op een heel behoorlijk peil. De privé-ziekenhuizen zijn over het algemeen uitstekend. Overal is een 24-uurs eerstehulppost. Bloedtransfusies, evenals het gebruik van injectienaalden staan als veilig bekend.
Ook tandartsen werken zeer clean en safe, hebben eveneens een uitstekende opleiding genoten en werken doorgaans met dezelfde moderne apparatuur als in België en Nederland.

Drinkwater

Drinkwater is overal in flessen verkrijgbaar. Het water uit de kraan moet u niet drinken! Op hotelkamers wordt bijna altijd gezorgd voor drinkwater. IJsblokjes zijn betrouwbaar.

Legionella

Wij adviseren u bij het voor het eerst betrekken van uw kamer of appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste legt u de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van ca. 25 - 50 C. kan zich nl. de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend kunt bestrijden.

Neem contact op