Cultuur en gewoonten

monnik-spoorlijn-kanchanaburi

Cultuur verschillen

Gedrag en respect staan ook nu nog hoog in het vaandel van de Thaise cultuur. Wanneer men de medemens niet respecteert is een vredige samenleving niet mogelijk, is één van de spreuken van de Thai. Respect is dan ook zeer belangrijk. Een mooi voorbeeld is het gigantisch drukke verkeer in Bangkok, dat dag en nacht voor opstoppingen zorgt. In het westen zou een dergelijk verkeerspatroon voor vele irritaties, gebalde vuisten, opgeheven vingertjes en zelfs vechtpartijen zorgen. Echter niet in Bangkok. Het probleem is voor ons allemaal eender, dus waarom zouden we ons druk maken. Men begrijpt dan ook niet het ongeduld van toeristen, die zich drukker lijken te maken dan de Thai zelf. Pas u gewoon aan de mensen aan, dan gaat alles vanzelf.

Kleding en tempelbezoek

Bij een tempelbezoek dient u uw kleding aan te passen, d.w.z. geen korte broek en geen blote schouders. Vooral bij de Wat Phra Keo (Grand Palace) is men zeer streng. U betreedt de tempels altijd zonder schoenen! Informeer bij een tempelbezoek altijd even hoe u het best gekleed kunt gaan.

Fooien en afdingen

Aan de serveersters, kamermeisjes en de jongen die helpt met de bagage kunt u een kleine fooi geven.
Afdingen is in Thailand heel gewoon, blijf vooral vriendelijk tegen de mensen, met lachen komt u een heel eind. Op plaatsen waar veel toeristen komen is de vraagprijs hoog en moet u zeker sterk afdingen.

Neem contact op