Reisvoorbereiding

Reisdocumenten en visum

visum-thailand-paspoort-thailandtravel

Reisdocumenten en visum


Voor Thailand is een geldig paspoort vereist. Dit paspoort dient na terugkomst vanuit Thailand nog 6 maanden geldig te zijn. Bij verblijf langer dan 30 dagen in Thailand heeft u een visum nodig. Als u een visum nodig heeft kunt u deze aanvragen bij de Thaise ambassade in Den Haag, het Thaise consulaat in Amsterdam of bij elke andere Thaise ambassade ter wereld.

Eenvoudig online uw visum voor Thailand regelen? Via Visum Thailand >> kunt u online uw visum in orde maken. U kunt met Ideal betalen en bij vragen is een helpdesk bereikbaar per telefoon.

U dient het visum uiterlijk 2 weken voor vertrek aan te vragen. Het visum is geldig voor een verblijf van maximaal 60 dagen. Voor verlenging van het visum kunt u contact opnemen met het Immigration Department.

Voor reizen van en naar Thailand moeten kinderen onder de 16 jaar die alleen of met één ouder reizen, tijdens hun reis beschikken over een kopie van hun geboorteakte en een brief waarin door de niet-reizende ouder(s) toestemming voor de reis wordt gegeven.

Reisdocumenten en visum voor Thailand

Heb ik een visum voor Thailand nodig?

Reizigers met een Nederlands en Belgisch paspoort hebben als toerist geen visum nodig welke van te voren moet worden aangeschaft. Bij aankomst in Thailand krijgen zij een toeristenvisum voor een verblijf van 30 dagen. Heeft u een ander soort visum nodig of voor een langer verblijf dient u contact op te nemen met de Thaise ambassade.
* Op dit moment gelden er aanvullende voorwaarden om Thailand binnen te komen ivm het Coronavirus *

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor een reis naar Thailand?

Reisdocumenten en visum voor Cambodja

Heb ik een visum voor Cambodja nodig?

Bij aankomst in Cambodja (bij de grensovergang of op de luchthaven) krijgt u een visum dat geldig is voor dertig dagen, mits in het bezit van een Nederlands of Belgisch paspoort. De kosten van dit visum zijn 35 USD en u dient 2 pasfoto’s te overhandigen.
Ook is het mogelijk om online een e-visum aan te vragen via de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Cambodja. De kosten bedragen dan 42 USD.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor een reis naar Cambodja?

Uw paspoort dient voor Cambodja na terugkomst nog 6 maanden geldig te zijn.

Reisdocumenten en visum voor Laos

Heb ik een visum voor Laos nodig?

Toeristen met een Nederlands of Belgisch paspoort hebben een visum nodig voor Laos. Het visum is bij aankomst op één van de luchthavens te verkrijgen voor 35 USD en afgifte van 2 pasfoto’s.
Ook voor Laos is het mogelijk om vooraf een e-visum aan te vragen. De kosten bedragen dan 50 USD. Let op: momenteel alleen mogelijk indien u landt te Vientiane.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor een reis naar Laos?

Voor een reis naar Laos dient uw paspoort na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Reisdocumenten en visum voor Vietnam

Heb ik een visum voor Vietnam nodig?

Alle Nederlanders en Belgen die naar Vietnam reizen zijn verplicht een visum aan te vragen. Het visum is te verkrijgen bij de Vietnamese ambassade te Den Haag voor 77 euro.
Veel goedkoper en handiger is het aanvragen van een e-visum. Dit kost slechts 25 USD.

Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn voor een reis naar Vietnam?

Om naar Vietnam te reizen moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig na terugkomst.

Neem contact op